Εκδηλώσεις

Με επιτυχία στο Μέτσοβο η εκδήλωση για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων

Off

Στη φράση του Καθηγητή Δημητρίου Μπούμπα «αυτή η εκδήλωση ξεπερνά αντίστοιχες που πραγματοποιούνται στην Αμερική» συμπυκνώνεται η επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών του Μετσόβου για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αίθουσα «Χατζηγεωργίου» του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής με τη συμμετοχή των καθηγητών-διευθυντών Στέφανου Φούσα,  και των Μετσοβιτών  επιστημόνων Δημητρίου Μπούμπα, Ιωάννη Γουδέβενου και Απόστολου Μπίσα οι οποίοι  ταξίδεψαν στο Μέτσοβο,  προκειμένου να προσφέρουν στους συμπατριώτες τους υψηλού επιπέδου ιατρικές ομιλίες για την πρόληψη υγείας.
Φανερά συγκινημένος καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και της επιστημονικής τοποθέτησής του, ο καθηγητής Παθολογίας-Ρευματολογίας  του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνεπήρε με την συναισθηματική του ειλικρίνεια και την επιστημονική του κατάρτιση τους συντοπίτες του και ευχαρίστησε θερμά τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μετσόβου για την πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τον Δήμο Μετσόβου και τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Συγκινητικές υπήρξαν και οι τοποθετήσεις τόσο του Καθηγητή Καρδιολογίας, Ιωάννη Γουδέβενου όσο και του χειρουργού, Διευθυντή Ουρολογίας του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Απόστολου Μπίσα, οι οποίοι και εξήραν τη σημασία της εκδήλωσης και της ενημέρωσης των πολιτών αναφορικά με την πρόληψη ιατρικών παθήσεων. 
Το πάνελ των ομιλητών συμπλήρωναν έγκριτοι επιστήμονες, οι οποίοι και κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα παρεμβάσεων πρόληψης αλλά και εναλλακτικών μοντέλων διαρκούς ανάπτυξης και αειφορίας του Μετσόβου, όπως ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων «Γείτονα» Ελευθέριος Γείτονας, ο Οικονομολόγος Σπύρος Βασιλείου, οι γιατροί  Γ. Δόβας, η Ευθαλία Στεφανάκη, ο Γιώργος Παπανικολάου και ο οικονομολόγος Σταύρος Σταύρου. Παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων και η Νομίατρος Περιφέρειας Τρικάλων Στεφανία Κωστοπούλου.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας, ο οποίος είχε ομιλία για την πρόληψη και αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, επέδωσε στο Δήμαρχο Μετσόβου Κωνσταντίνο Τζαφέα έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, προσφορά χορηγών, αποδεχόμενος τις ευχαριστίες της Δημοτικής  Αρχής. 
Η εκδήλωση αποτέλεσε τη συνέχεια ενός δεκαετούς οδοιπορικού του Στέφανου Φούσα, προέδρου της ΕΚΕ, σε μικρές και μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα για την πρόληψη Υγείας των πολιτών και με στόχο τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας. Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ένα πνευματικό μνημόσυνο αφιερωμένο στον ευπατρίδη Ευάγγελο Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο.    

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου