Αθλητικά

Μία γιορτή του αθλητισμού στην πόλη των δρόμων

Off

Σε γιορτή του αθλητισμού αλλά και μία γιορτή για την πόλη, μετατράπηκαν οι αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου Βίκος Street Relays που έγιναν το Σάββατο το απόγευμα. Με μεγάλη συμμετοχή, μικροί και μεγάλοι αγωνίστηκαν στην όμορφη διαδρομή γύρω από το Κάστρο και τη λίμνη, στέλνοντας παράλληλα και το μήνυμα ότι τα Ιωάννινα αποτελούν πλέον έναν καθιερωμένο προορισμό για αγώνες δρόμου. 
Στα σημαντικά δρομικά γεγονότα που γίνονται στην πόλη αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος έδωσε και μία από τις εκκινήσεις του αγώνα ενώ ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες που έχει η πόλη στη φιλοξενία τέτοιων αγώνων. 
Στο αγωνιστικό κομμάτι, νικήτρια ομάδα με συνολικό χρόνο 32:48 στην πιο δημοφιλή σκυταλοδρομία των Βίκος Street Relays, τα 4Χ2500μ αναδείχτηκαν οι αθλητές του Α.Γ.Σ.Ι., Αλ. Τζουμάκας, Γεωργίου, Βλάχας και Κολιός.
Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών επικράτησαν οι Διαμάντη, Ντούσκου, Κωστούλα και η παγκόσμια πρωταθλήτρια νέων στο σκιφ κωπηλασίας, Αμαλία Τσιάβου με 42:18.
Στον μικτό αγώνα 4Χ2500μ πρώτευσαν οι Σιόλου, Μπερής Αρ. Γραμμενιάτης και Γ. Γραμμενιάτης με 37:04.
Στα 2Χ5000μ οι Τύπου, Παπασταύρου συνδύασαν τις δυνάμεις τους για να καλύψουν τα 10 χιλιόμετρα σε 36:29, οι Τζιατζιά και Καλογήρου κυριάρχησαν στις γυναίκες και οι Εδεσσαίος και Γκόρλα στις μικτές ομάδες με 41:15. 
Τέλος, στον αγώνα των 10.000μ, που έγινε για πρώτη φορά στα Βίκος Street Relays στα Ιωάννινα, ο Δημήτρης Αυγητάς τερμάτισε πρώτος στους άνδρες σε 37:29 και η Χριστίνα Μπούγια νίκησε στις γυναίκες με χρόνο 44:39.
Μαζική συμμετοχή υπήρξε και στις σκυταλοδρομίες για τους εκατοντάδες μικρούς φίλους του αθλητισμού, που διαγωνίστηκαν στα 4Χ50μ και 4Χ100μ.

Πρωτιές του Ν.Ο.Ι. 
Με 30 περίπου αθλητές συμμετείχε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, του οποίου οι ομάδες σκυταλοδρομίας ξεχώρισαν και φέτος.
Το Σάββατο ο Όμιλος πήρε την πρωτιά σε δύο αγωνίσματα και συγκεκριμένα στη μικτή σκυταλοδρομία 4χ2500 μ. με τους Αφροδίτη Σιόλου, Άγγελο Μπερή, Άρη και Γιώργο Γραμμενιάτη και στις Γυναίκες με τις Λένα Διαμάντη, Άρτεμη Ντούσκου, Χαρά Κωστούλα και Αμαλία Τσιάβου. Στους Άνδρες οι Στέφανος Ντούσκος, Αποστόλης Ντότης, Ανδριανός Οικονόμου και Βαγγέλης Ντακούμης πήραν τη δεύτερη θέση πίσω από την ομάδα του ΑΓΣΙ.
Στα Βίκος Street Relays έτρεξαν επίσης από πλευράς της τεχνικής ομάδας του Ν.Ο.Ι. οι Θανάσης Μπουκουβάλας, Λευτέρης Τζίμας και Αγγελική Γκρέμου, ενώ υποστηρικτές – «πρεσβευτές» του αγώνα ήταν οι δύο Ολυμπιονίκες του Ομίλου Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου