Επικαιρότητα

Προσλήψεις προσωπικού στα Κέντρα Προσφύγων

Off

Τους 180 φτάνουν όσοι θα προσληφθούν για να εργαστούν σε πρώτη φάση στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων στην Ήπειρο μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
Τοι υπουργείο Εργασίας έδωσε αναλυτικά στοιχεία χτες ανά περιοχή, με αφορμή και δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη. Όπως σημειώνει το υπουργείο, «στις 9 Μαρτίου 2016 προαναγγείλαμε με Δελτίο Τύπου την έναρξη προγράμματος για 2.297 ανέργους, οι οποίοι, όπως αναφερόταν επί λέξει στο Δελτίο, «θα στελεχώσουν  άμεσα Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί, εντός της επικράτειας, για την υποστήριξη των προσφύγων». Τον περασμένο Μάιο, με βάση τις ανάγκες που είχε καταγράψει το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών/ Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποφασίστηκε η υλοποίηση του προγράμματος για 2500 ανέργους, οι οποίοι θα εργαστούν στις δομές υποστήριξης των προσφύγων σε 8 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Στερεάς Ελλάδας». Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει από τα Ιωάννινα και η αν. υπουργός Ρ. Αντωνοπούλου. 
Από τους 180, οι 40 αφορούν το Κέντρο Δολιανών, οι 40 το Κέντρο στη Φιλιππιάδα, 80 του Κατσικά και 20 της Κόνιτσας. Οι ειδικότητες είναι πολλές: 
Αρκετές θέσεις είναι Γενικών Καθηκόντων, αλλά υπάρχουν και θέσεις Βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης, Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών, Νοσηλευτών κ.α. 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου