Επικαιρότητα

Βάρος στην ποιότητα και τη βιοηθική

Off

Οι τρέχουσες εξελίξεις, αλλά και οι μελλοντικές προοπτικές για τις φλεγμονώδεις παθήσεις και τις νεοπλασματικές ασθένειες βρίσκονται στο επίκεντρο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παθολογικής Ανατομικής που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα.
Στο συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Ιατρικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναπτύσσονται θέματα που σχετίζονται με την παθολογική ανατομική και στο ερευνητικό αλλά και στο κλινικό επίπεδο, όπως τόνισε ο Καθηγητής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Δημήτρης Στεφάνου.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Παθολογικής Ανατομικής Ευστάθιος Σταθόπουλος αναφέρθηκε από την πλευρά του στη νέα ταυτότητα της ειδικότητας, που ορίζεται από την ακριβή διάγνωση, την πρόβλεψη και την πρόληψη.
«Σήμερα είναι περισσότερο απαραίτητο και αναγκαίο από ποτέ να έχουμε καλύτερη ποιότητα σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών και διαπίστευση των εργαστηρίων έτσι ώστε να αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη από τους πολίτες. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα των εργαστηρίων και εστιάζουμε στην βιοηθική, λόγω των συνθηκών κινδύνου που προκύπτουν για τις ασθένειες από την τεχνολογία», σημείωσε ο κ. Σταθόπουλος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου