Επικαιρότητα

Απλή αναλογική με κυβερνησιμότητα

Off

Στην αλλαγή του εκλογικού νόμου προχωρά το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, σε μια περίοδο που απέχει από τις επόμενες προγραμματισμένες εκλογές, κάτι που αποδεικνύει, όπως τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, το ότι η κυβέρνηση δεν κινείται σύμφωνα με μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Η Όλγα Γεροβασίλη από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε χθες απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Ε» αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και εάν αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της τόνισε ότι η λογική της κυβέρνησης είναι μία ακόμη πρωτοτυπία που θα εμβαθύνει και θα κατοχυρώνει ακόμη περισσότερο τη δημοκρατία και την ελεύθερη πολιτική έκφραση των πολιτών.
Αναφέρθηκε ακόμη στην σπουδαιότητα της συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων, ενώ για το περιεχόμενο του εκλογικού νόμου αρκέστηκε να πει ότι θα βασίζεται στην απλή αναλογική που θα εξασφαλίζει όμως κυβερνησιμότητα.
«Οι προτάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, όμως είναι σίγουρο ότι θα εξαντληθεί ο διάλογος με τα πολιτικά κόμματα ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να έρθει το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο διάλογος γίνεται σε μία περίοδο μακριά από τις εκλογές και το σίγουρο είναι πως αυτός ο νόμος δεν θα είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα κανενός. Πάντα έτσι γινόταν στο παρελθόν, αλλά δε θα κάνουμε το ίδιο», σημείωσε.

Ύποπτο το «Παραιτηθείτε»
Αύριο Τετάρτη στο μεταξύ είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση των υποστηρικτών του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, αλλά και σε άλλες πόλεις της επικράτειας όπου παρατηρείται ήδη αντίστοιχη κινητοποίηση.
Η κα Γεροβασίλη τόνισε με ξεκάθαρα τρόπο ότι πίσω από το κίνημα βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, αφού αυτό είναι εμφανές από τα πρόσωπα που βρίσκονται στην οργανωτική επιτροπή του κινήματος.
Πρόσθεσε ακόμη πως η κυβέρνηση υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε πολίτη να διαδηλώνει ελεύθερα και ανεμπόδιστα, παίρνοντας αποστάσεις από την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, σημειώνοντας ωστόσο πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν.
«Είναι ένα ύποπτο αίτημα αυτό που εκφράζει το κίνημα σε μια στιγμή που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού. Στην αρχή έλεγαν ότι θα είμαστε μια αριστερή παρένθεση, μετά η Ν.Δ. και λιγότερο το ΠΑΣΟΚ ζήτησαν εκλογές και αφού έκλεισε η αξιολόγηση και η χώρα παίρνει μπροστά ήρθε το κίνημα «Παραιτηθείτε».
Είναι μη συγκρίσιμα τα πράγματα με το κίνημα των αγανακτισμένων και φαίνεται ότι είναι υποκινούμενο από τα πρόσωπα που μετέχουν στην οργανωτική επιτροπή. Ο κ. Φίλης δεν είπε ότι το κίνημα είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής, όμως δε θα κάνω προσπάθεια να τον ερμηνεύσω. Η κυβέρνηση διασφαλίζει το δικαίωμα κάθε πολίτη να διαδηλώνει, κάτι που είναι περασμένο στο DNA της αριστεράς. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αποκλείσουμε το δικαίωμα αυτό, αλλά είμαστε ελεύθεροι να κρίνουμε τις επιλογές και τις αποφάσεις άλλων», σημείωσε η κα Γεροβασίλη.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου