Επικαιρότητα

Κίνδυνος για τις δημοκρατικές ελευθερίες

Off

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και μείζονος αντιπολίτευσης με αφορμή την διενέργεια του συλλαλητηρίου από το κίνημα «Παραιτηθείτε» που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν περάσει τη μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεση στο επίπεδο του κινδύνου που υπάρχει για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στη χώρα και για το εάν και κατά πόσο τέτοιου είδους συγκεντρώσεις αποτελούν ή όχι εχθρικές ενέργειες, όπως τις αποκάλεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Γεροβασίλη.
Κάπως έτσι, διαμορφώθηκε το πλαίσιο της πολιτικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Ν.Δ. το απόγευμα της Τρίτης στα Λιθαρίτσια, με τον διακριτικό τίτλο της σύγκλησης της διευρυμένης Νομαρχιακής Συνέλευσης.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, που όπως και στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα λίγες ώρες νωρίτερα, εξαπέλυσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την στάση της και τη νοοτροπία που εμφανίζεται να έχει απέναντι σε κινήματα πολιτών, όπως το συγκεκριμένο.
Τόσο ο κ. Γεωργιάδης, όσο και ο βουλευτής Κ. Τασούλας έκαναν λόγο για μία χρονική περίοδο στον κοινοβουλευτισμό που η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια δημοκρατική υποχώρηση.
«Δεν είναι η Ν.Δ. πίσω από το «Παραιτηθείτε» αλλά και αν ακόμη ήταν δεν υπάρχει κανείς απολύτως λόγος να μιλάει η κυβέρνηση ότι το κίνημα βρίσκεται στα όρια της συνταγματικής ανοχής ή ότι είναι μια εχθρική ενέργεια. Υπάρχει ένας σαφής κίνδυνος για τις δημοκρατικές ελευθερίες στη χώρα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης που συμφώνησε με τον Κ. Τασούλα, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «έκφραση απολυταρχισμού, που αμφισβητεί δημοκρατικά στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών».
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμη και στην λειτουργία του κοινοβουλίου, κατηγορώντας τους υπουργούς, ότι απαξιώνουν να απαντήσουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. 
«Θεωρούν ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι τους, αλλά την ίδια στιγμή αγνοούν ότι πρόκειται για αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωσή τους να απαντούν στις ερωτήσεις. Έχω προσωπικά καταλήξει στο ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν μόνο στη βουλευτική τους αποζημίωση και οι υπουργοί στις καρέκλες τους», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση εκτός από τον κ. Τασούλα απηύθυνε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σπ. Βασιλείου, αλλά και ο πρώην υπουργός Αντ. Φούσας και ο τέως βουλευτής Ελευθ. Καλογιάννης.Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου