Αθλητικά

Αυλαία στη μεγαλύτερη πρόκληση

Off

Με την πρώτη προπόνηση της χρονιάς, παρουσία 1000 περίπου φιλάθλων που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, άνοιξε η αυλαία για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που θα μάθει την προσεχή Δευτέρα τον πρώτο του αντίπαλο στην πρώτη του και ιστορική συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η «πρώτη» του ΠΑΣ ήταν όπως αναμενόταν με εκατοντάδες φιλάθλους να προσέρχονται στο Πανηπειρωτικό, έτοιμοι να αποθεώσουν τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο που έγραψαν ιστορία με την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής και θα είναι οι ίδιοι οι δημιουργοί των νέων σελίδων ιστορίας του ΠΑΣ, στην 50η επέτειο από την ίδρυσή του.
Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η ομάδα του ΠΑΣ με πρώτο τον προπονητή Γ. Πετράκη έκανε την είσοδό της στο κεντρικό γήπεδο του Πανηπειρωτικού, υπό τις ιαχές, τα συνθήματα και δεκάδες καπνογόνα από τους φιλάθλους στην κερκίδα.
Οι παίκτες ανταπέδωσαν, χειροκροτώντας προς τη μεριά των φιλάθλων και αμέσως ξεκίνησε η πρώτη προπόνηση.
Συνολικά, πήραν μέρος 25 παίκτες, με απόντες όμως τους διεθνείς Λίλα και Τζημόπουλο, με τις εθνικές ομάδες Αλβανίας και Νέας Ζηλανδίας αντίστοιχα, που θα ενσωματωθούν το προσεχές διάστημα στην ομάδα.
Επίσης, παρών ο 17χρονος Σέρβος Ντόλοβατς που αποτελεί, έστω κι αν δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, την πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ, αλλά και ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, αγνώστων στοιχείων, που θα δοκιμαστεί από τον Γ. Πετράκη.

Πρόκληση για όλους η Ευρώπη
Ο αρχιτέκτονας της πορείας του ΠΑΣ τα 2,5 τελευταία χρόνια Γιάννης Πετράκης χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση την ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας.
«Όταν ξεκινάς τόσο νωρίς την προετοιμασία για ένα τόσο σπουδαίο γεγονός που ακολουθεί, δεν υπάρχουν ερωτήματα.
Είναι μεγάλη η χαρά μας και μεγάλη η πρόκληση που ακολουθεί για όλους. Η Ευρωπαϊκή συμμετοχή είναι το κίνητρο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα, στην αρχή της χρονιάς και μακάρι αυτό να γινόταν συνέχεια. Για να έχουμε όμως καλή εικόνα και καλά αποτελέσματα χρειάζεται δουλειά, υπομονή και επιμονή. Είναι δύσκολο να φτάσεις εδώ που είμαστε, είναι πιο δύσκολο να διατηρηθείς και ακόμη δυσκολότερο να φτάσεις ψηλότερα.
Πιστεύω όμως πολύ στην ομάδα και σε αυτό που γίνεται στην πόλη και είμαι πολύ αισιόδοξος», τόνισε αρχικά ο Γ. Πετράκης.

Μεταγραφές με τύχη, αλλά όχι τυχαία
Στο μεταγραφικό παζάρι, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχει ανακοινώσει μόνο τους παίκτες που αποτελούν παρελθόν από την ομάδα και οι οποίοι είναι οι Μανιάς, Ίλιτς, Στρούνα και Ηλιάδης.
Η μεταγραφική ενίσχυση ωστόσο είναι απαραίτητη και αναγκαία και όπως τόνισε ο προπονητής του ΠΑΣ γίνεται το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε σύντομα να ενισχυθεί η ομάδα.
Το καλύτερο θα ήταν, όπως είπε, να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές μέχρι η αποστολή να βρεθεί στο Καρπενήσι για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
«Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, αλλά δεν έχουμε κάποιον έτοιμο για να πούμε ότι θα είναι σίγουρα μαζί μας. Αυτό που κοιτάμε είναι να κάνουμε το καλύτερο, με βάση τις ανάγκες και τις δυνατότητες που έχουμε. Δεν είναι το πιο εύκολο, αλλά ελπίζω να έχουμε την τύχη με το μέρος μας και να ταιριάξουμε τους νέους παίκτες σε αυτά που θέλουμε», κατέληξε ο Γ. Πετράκης. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου