Ήπειρος

Ξεκινούν οι εργασίες καταπολέμησης κουνουπιών, τρωκτικών και επιβλαβών εντόμων στην περιοχή της Άρτας

Off

Ο Δήμος Αρταίων εφαρμόζει και φέτος το πρόγραμμα σε σχολικά κτίρια και αυλές εντός των διοικητικών ορίων του.  Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών περιλαμβάνει επίγειους ψεκασμούς στις παρακάτω περιοχές:   
– Φρεάτια ομβρίων των οδών της πόλης της Άρτας και συγκεκριμένα των οδών: Στρατώνος, Κομμένου, Ζάρρα, Αράχθου, Γώγου Μπακόλα, Σκουφά, Βασ. Κων/νου, Βασ. Πύρρου, Φιλελλήνων, Μακρυγιάννη, Αμβρακίας, Πριοβόλου, Κοσμά Αιτωλού, Καραϊσκάκη, Καραπάνου.
– Βλάστηση επί των πάρκων, των πλατειών και των εκκλησιών (πλην του παραποτάμιου πάρκου, παραποτάμιας ζώνης και Αγ. Αναργύρων). 
– Στις άλλες Δημοτικές Ενότητες σε περιοχές της Δ.Ε. Αμβρακικού, Φιλοθέης και Κωστακιών.  
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις κύκλους ψεκασμών στις παραπάνω περιοχές με προνυμφοκτόνα και ακμαιοκτόνα, ενώ ο πρώτος κύκλος έχει ήδη προγραμματισθεί για την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη 21 και 22 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών τελεί υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής της Π.Ε. Άρτας και σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής.  Το πρόγραμμα καταπολέμησης τρωκτικών αφορά την τοποθέτηση δολωμάτων στην περιοχή του Αμαξοστασίου, του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και στους υπόλοιπους δημοτικούς κλειστούς χώρους.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου