Αθλητικά

Το μπαλάκι θα γράφει… F.C PAS GIANNINA!

Off

Σάρκα και οστά παίρνει οριστικά και αμετάκλητα το όνειρο του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ΟΥΕΦΑ απέρριψε, όπως ήταν φυσικό και επόμενο, την προσφυγή του Πανιωνίου και επικύρωσε και τυπικά τον αποκλεισμό της ομάδας της Νέας Σμύρνης από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να παίρνει τη θέση της. 
Μία θέση, που του αξίζει και τη δικαιούται πραγματικά για αγωνιστικούς λόγους, με την καταπληκτική πορεία των τελευταίων ετών, την οποία επίσης κέρδισε το 2013, αλλά δεν τη γεύτηκε λόγω μη αδειοδότησης και επειδή η μοίρα ήθελε ακόμη και αυτή, η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της ομάδας, να έρθει μετά από περιπέτειες.

Μπράβο σε όλους
Τα «μπράβο» και τα «συγχαρητήρια» φυσικά ανήκουν σε όλους, από τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία μέχρι τη διοίκηση και τους υπαλλήλους της ΠΑΕ, που όλοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι, για την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της ομάδας. 
Προφανώς, οι προσπάθειες των τελευταίων ετών δικαιώθηκαν, όπως δικαιώθηκαν και τα όνειρα των χιλιάδων φιλάθλων του ΠΑΣ, από το 1966 μέχρι σήμερα, που έμαθαν να υποστηρίζουν μία ομάδα, που έμαθε να αγωνίζεται μόνο μέσα σε δύσκολες συνθήκες με τις χαρές να είναι πολύ λιγότερες από τις λύπες, όμως ήταν πάντα εκεί, χωρίς ποτέ να την αφήσουν μόνη… 

Περί αξιοπιστίας
Υπάρχουν όμως και άλλα πρόσωπα που έχουν μερίδιο στην ιστορική επιτυχία του ΠΑΣ είτε γιατί ανέλαβαν την σχετική υποχρέωση της νομικής εκπροσώπησης και διεκδίκησης είτε γιατί απλώς έκαναν το καθήκον τους. 
Στην πρώτη κατηγορία ανήκει ο νομικός της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Μ. Λυσσάνδρου που μετά την αδειοδότηση του ΠΑΣ, πιστώνεται και με την άρτια σε νομικό επίπεδο, καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ, για τον φάκελο του Πανιωνίου και τη σκανδαλώδη αδειοδότησή του από την ΕΠΟ, κάτι που αποδείχθηκε τελικά και στην πράξη.
Ένας δεύτερος όμως που δικαιώθηκε είναι ο υπεύθυνος αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ, «μισητός» μέχρι πρότινος για τους Γιαννιώτες Γ. Δημητρίου, που άναψε δύο φορές «κόκκινο» στον Πανιώνιο, επέμεινε μέχρι το τέλος γι’ αυτό και προφανώς η δική του εισήγηση ήταν αυτή που ανταποκρινόταν στην αλήθεια και όχι η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής.

Γλίτωσε τα χειρότερα 
ο Πανιώνιος
Οι πληροφορίες από την ΟΥΕΦΑ και ενώ μέχρι αργά αναμενόταν και η επίσημη ανακοίνωση, ανέφεραν πως ο Πανιώνιος αποκλείστηκε από την Ευρώπη, γλίτωσε όμως τα χειρότερα, καθώς απέφυγε την τριετή επιτήρηση, την οποία είχε εισηγηθεί το κλιμάκιο ελέγχου.

Συγχαρητήρια από
 τον Δήμο Ιωαννιτών
Αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν οι σχετικές διαρροές για τη δικαίωση του ΠΑΣ, ο Δήμος Ιωανντών εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«ΠΑΣ … Ευρώπη και όλοι οι Γιαννιώτες πανηγυρίζουμε και επισήμως πλέον σήμερα, μετά την απόφαση της UEFA.
Η έξοδος της ιστορικής μας ομάδας στην Ευρώπη μας γεμίζει χαρά. Αποτελεί «κέρδος» όχι μόνο για την ομάδα, αλλά συνολικά για την πόλη.
Ο Δήμος Ιωαννιτών εύχεται στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ καλή πορεία στο  Europa League». 

Οι πιθανοί αντίπαλοι
Τα βλέμματα όλων φυσικά είναι καρφωμένα τώρα στην κλήρωση της Δευτέρας στις 15.30 στη Γενεύη, όπου ο ΠΑΣ θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League αφού πρώτα αυτός αναδειχθεί από το ζευγάρι, που θα «κλειδώσει» ο ΠΑΣ.
Στον ΠΑΣ γνωρίζουν ήδη τους έξι από τους 33 πιθανούς αντιπάλους τους, που είναι οι παρακάτω: 
Ιάσι (Ρουμανία), Πιαστ Γκλίβιτσε (Πολωνία), Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία), Τορπέντο Ζόντινο (Λευκορωσία), Χιμπέρνιαν (Σκωτία), Σοντερίσκε (Δανία)
Οι πιθανοί αντίπαλοι είναι οι εξής:
KR Ρέικιαβικ (Ισλανδία), Ντίλα (Γεωργία), Αμπερντίν (Σκωτία), Οντ (Νορβηγία), Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ), Βαντούζ (Λίχτενσταϊν), Καϊράτ (Καζακστάν), Ντιφερντάνζ (Λουξεμβούργο), Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία), Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία), Κρακόβια (Πολωνία), Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (Πολωνία), Λίνφιλντ (Βόρειος Ιρλανδία), Ντάτσια (Μολδαβία), Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Στάμπαεκ (Νορβηγία), Κουκέσι (Αλβανία), Τσουκαρίτσκι (Σερβία), Νόμε Κάλιου (Εσθονία), Λεβάντια Ταλίν (Εσθονία), Ζίμπρου (Μολδαβία), Πιούνικ (Αρμενία), Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία), Σιρόκι Μπρίγιεγκ (Βοσνία), Μπέροε (Βουλγαρία), Ντομζάλε (Σλοβενία).

Συζητά για Άντονις, Ζάιρο; 
Δημοσιεύματα στο μεταξύ αναφέρουν πως ο ΠΑΣ ενδιαφέρεται για τον ελληνοαυστραλό Τέρι Άντονις που ανήκει στον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον Ζάιρο της ίδιας ομάδας, με τους Γιαννιώτες να εξετάζουν το ενδεχόμενο να τους πάρουν ως δανεικούς από τον «δικέφαλο του Βορρά».

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ