Πολιτισμός

Το μέλλον είναι μπροστά μας, ας φέρει όσες προκλήσεις θέλει

Off

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος έρχονται με τη «Βαβέλ» τους, την Πέμπτη, 23 Ιουνίου στο Θέατρο Φρόντζου.
Θα μας παρουσιάσουν τα νέα τραγούδια του ομώνυμου δίσκου, αλλά και όλες τις μεγάλες επιτυχίες της πορείας τους καθώς και επιλεγμένες διασκευές σπουδαίων τραγουδιών, δημιουργώντας μικρές θεματικές ενότητες.
Οι συντελεστές της παράστασης είναι: Μουσικοί: Θέμης Καραμουρατίδης (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Άρης Ζέρβας (τσέλο, βοηθός ενορχηστρωτή), Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα, ακορντεόν), Γιώργος Μπουλντής (μπάσο ηλεκτρικό και κοντραμπάσο), Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα), Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα), Γιώργος Κάστανος (κλαρινέτο-σαξόφωνο), Nίκο Μέρμηγκας (λαούτο, λάφτα, μπουζούκι, μαντολίνο).
Λίγο πριν έρθει στην πόλη μας είχαμε μία σύντομη συνομιλία με την Νατάσσα Μποφίλιου.

Πώς προέκυψε ο τίτλος «Βαβέλ»; Υποδηλώνει κάτι και για τις μέρες που ζούμε;
Πάντα ο τίτλος μας δυσκολεύει. Συνήθως αυτό που μας απασχολεί είναι η σκέψη να υποδηλώνει όλα τα αισθήματα του εκάστοτε άλμπουμ μας, να τον ακούς ή να τον διαβάζεις και να σε πηγαίνει από μόνος του σε μια αίσθηση, μια εικόνα. Κάπως έτσι προέκυψε και αυτή τη φορά.

Πόσο σας επηρεάζουν όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια και πώς αυτό εκφράζεται μέσα από τα τραγούδια σας;
Μας επηρεάζουν καθολικά και απόλυτα. Όπως κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να είναι ενσυνείδητος και τίμιος απέναντι στον εαυτό του και στο σύνολο. Ζούμε στις ίδιες γειτονιές, στον ίδιο τόπο και μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς κι αυτό θέλω να πιστεύω ότι αποτυπώνεται στα τραγούδια μας και είναι ο λόγος που με το κοινό που μας επιλέγει, ταυτιζόμαστε στην ίδια συγκίνηση και το ίδιο κύμα.
 
Δώστε μας μία γεύση για την παράσταση… Μιλήστε μας και για τα νέα τραγούδια που θα ακούσουμε…
Θα βρεθούμε στα Γιάννενα για να παρουσιάσουμε την συναυλιακή εκδοχή της παράστασης του χειμώνα. Τραγούδια από το νέο δίσκο, κάποιες λίγες επιλεγμένες διασκευές και τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου μας.

Έχετε επιλέξει να ερμηνεύσετε και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, παλιότερα και νεώτερα. Πώς τα επιλέξατε;
Κάθε φορά επιλέγουμε τις διασκευές με κύριο στόχο να ολοκληρώνουν την αίσθηση που θέλουμε στα σημεία που τοποθετούνται μέσα στο πρόγραμμα, αλλά και την αίσθηση της συναυλίας συνολικά. Είναι τραγούδια που αγαπάμε βαθιά και μας ενώνουν με αυτό που θεωρούμε εμείς ρίζα μας στο ελληνικό ρεπερτόριο.

Έχετε διαμορφώσει μία προσωπική ταυτότητα στην ελληνική μουσική σκηνή και το κοινό που παρακολουθεί τη δουλειά σας, διευρύνεται. Είστε ευχαριστημένη από όσα έχετε κάνει μέχρι σήμερα και τι θα θέλατε να γίνει στο μέλλον;
Είμαι ευτυχής και βαθιά τυχερή, αν και δεν αγαπώ ιδιαίτερα την λέξη τύχη παρά μόνον στις ευχές. Νιώθω τυχερή και περήφανη γιατί συναντήθηκα με τα αγόρια κι είχαμε την ίδια πίστη και το ίδιο θάρρος να αγωνιστούμε για αυτά που αγαπάμε και καταφέραμε να είμαστε γεμάτοι ενεργοί και δημιουργικοί. Το μέλλον είναι μπροστά μας, ας φέρει όσες προκλήσεις θέλει κι εμείς θα προσπαθήσουμε να τις διαχειριστούμε όπως μας πάει η καρδιά.

Τα εισιτήρια

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00, ώρα έναρξης : 21:30
Τιμές εισιτηρίων: προπώληση 13€, είσοδος 15€, παιδικό (έως 12 ετών), φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ: 13€ (με την επίδειξη των κατάλληλων δικαιολογητικών κατά την είσοδό τους στο θέατρο).
Προπώληση εισιτηρίων: Viva, Public, Seven Spots, Κατάστημα Γερμανός – Κεντρική Πλατεία, Πολυχώρος Αγορά, Ταμείο Θεάτρου την ημέρα της συναυλίας

Συνέντευξη 
ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου