Επικαιρότητα

Ευθύνες για τη μη λειτουργία της Παιδικής Χαράς του Κουραμπά

Off

Για «κατ΄  επάγγελμα πλέον αναξιόπιστη Δημοτική Αρχή» που «για μια ακόμη φορά ακόμη δεν κρατά το λόγο της σε ό,τι έχει να κάνει με έργα και χρονοδιαγράμματα», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» αναφερόμενη στη λειτουργία της παιδικής χαράς  στον «Κουραμπά», η οποία εξακολουθεί να παραμένει κλειστή. 
Όπως αναφέρει η παράταξη, σε ερώτηση του επικεφαλής της Ν. Γκόντα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα σχετική με την χρονοδιάγραμμα λειτουργίας της,  «δημόσια τόσο ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κ. Φ. Τσουμάνης όσο και ο Δήμαρχος κ. Θ.Μπέγκας δεσμεύτηκαν ότι την επόμενη μέρα 16-06-16 είχε προγραμματιστεί και είχε προεξοφληθεί η παράδοση της παιδικής χαράς επικρίνοντας μάλιστα την μείζονα αντιπολίτευση  για την επιμονή της.
Πέρασαν ήδη αρκετές ημέρες και οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής αποδείχτηκαν φρούδες, καθιστώντας την για μια ακόμη φορά  αναξιόπιστη και μάλιστα στα Γιαννιωτόπουλα,  που  εξακολουθούν να στερούνται ενός  σύγχρονου τόπου αναψυχής τους, που η κατασκευή της είχε δρομολογηθεί επί των ημερών της παράταξής μας, χωρίς να δίνονται πειστικές εξηγήσεις από την Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο και χωρίς μέχρι τώρα να έχει εξασφαλιστεί η παράδοση από τις αρμόδιες υπηρεσίες τη Αποκεντρωμένης Διοίκησης».
«Παρακαλείται η δημοτική αρχή πάραυτα, να δώσει  στην δημοσιότητα ολόκληρο τον φάκελο της παιδικής χαράς στον Κουραμπά, έτσι ώστε οι Γιαννιώτες να πληροφορηθούν τα αίτια της καθυστέρησης λειτουργίας της,  εδώ και 18 μήνες περίπου» τονίζεται.
Η παράταξη ζητάει ακόμα να απολογηθεί η δημοτική αρχή, και σε ένα άλλο θέμα: «Είναι η παράληψή της η αδυναμία της να εντάξει τον δήμο Ιωαννιτών   στο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ELENA. Ενώ όλοι οι δήμοι της περιφέρειας Ηπείρου έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, που έχει να κάνει με την εξοικονόμηση ενέργειας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο δήμος Ιωαννιτών δυστυχώς  στερείται, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, αυτού του σημαντικού αγαθού.  Να σημειωθεί ότι  το πρόγραμμα αφορούσε την αντικατάσταση των υφιστάμενων λαμπτήρων,  με λαμπτήρες LED και με κεντρικό σύστημα τηλεδιαχείρησης, κάτι που μειώνει το κόστος λειτουργίας του ηλεκτροφωτισμού του δήμου μας και κατ’ επέκταση την επιβάρυνση των δημοτικών τελών των συμπολιτών μας», καταλήγει. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου