Επικαιρότητα, Χωρίς κατηγορία

Η Κοιλάδα του Αχελώου επιζητά την ανάπτυξη

Off

Η προσπάθεια για την ανάπτυξη στην Κοιλάδα του Αχελώου στηρίζεται από προσωπικότητες από την Ευρώπη μεταξύ άλλων όπως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς: «Αγαπητοί φίλοι της Κοιλάδας του Αχελώου. 
Η Ευρώπη σας στηρίζει και με καλύτερη και πιο αποδοτική χρήση όλων των διαθέσιμων και νέων εργαλείων Συνοχής, με βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη και έξυπνες συμμετοχικές πολιτικές θα αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές μας προκλήσεις.» σημειώνει σε δήλωσή που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.
Ο ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης αναφέρει από τη μεριά του: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως γνωστόν στηρίζει τις ορεινές περιοχές της Ευρώπης όπως την Κοιλάδα του Αχελώου» ενώ ο Έλληνας ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος τονίζει: «Πρέπει να δοθούν κίνητρα για τη διατήρηση και δημιουργία νέων μικρών επιχειρήσεων όπως και για τη διατήρηση μικρών και μεσαίων ορεινών αγροτικών εκμεταλλεύσεων γιατί αυτές αποτελούν πηγή απασχόλησης αλλά ταυτόχρονα παράγουν και ιδιαίτερα ποιοτικά προϊόντα που φυσικά όμως έχουν μεγαλύτερο κόστος. Πρέπει επίσης σε αυτές τις περιοχές όπως είναι η Κοιλάδα του Αχελώου να δοθεί μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη του θρησκευτικού και πολιτιστικού τουρισμού».
Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που σημαντικές προσωπικότητες από την Ευρώπη εκφράζουν την υποστήριξή τους στην ανάπτυξη της Κοιλάδας, ενώ και πολίτες έχουν προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του τόπου τους.
Την επιχειρηματικότητα βοηθά επίσης πολύ η δημιουργία ή η ολοκλήρωση έργων υποδομών χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως η Ιόνια οδός και ιδιαίτερα στην περιοχή η αναπαλαίωση των κελιών της Μονής Σέλτσου και η παράδοση του παραποτάμιου άξονα Μηλιανών-Μεσοπύργου.
Ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς επισημαίνει: Είναι ένας δρόμος ο οποίος θα τονώσει την τοπική οικονομία και θα συνδέσει τις περιοχές της Άρτας με τις περιοχές της Θεσσαλίας και της Αιτωλοακαρνανίας».
Οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες αυξάνονται σταδιακά στην Κοιλάδα του Αχελώου και μετατρέπουν τις περιφερειακές δυσκολίες και τις φυσικές δυνατότητες σε ευκαιρίες. Ο συνδυασμός ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων με πρόσφορες επενδυτικές ιδέες αλλάζει την οικονομική γεωγραφία μιας περιοχής που στο παρελθόν βρισκόταν αποκλεισμένη από τέτοιες ευκαιρίες και ήδη καταγράφονται επιχειρηματικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Μία μοναδική περιοχή
Η Κοιλάδα του Αχελώου βρίσκεται μεταξύ Ηπείρου, Θεσσαλίας, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας. Tα αγέρωχα βουνά και οι παραπόταμοι του Αχελώου σε προκαλούν για περιπέτεια. Πετρόχτιστα σπίτια και μοναστήρια με Ιστορία. Τα βουνά και το υδάτινο στοιχείο εναλλάσσονται μεταξύ τους, δημιουργώντας απεριόριστους προορισμούς με κομβικό σημείο τον Αχελώο, μια ξεχωριστή πινελιά με εντυπωσιακή θέα για τον επισκέπτη. 
Η περιοχή, ντυμένη στα χρώματα της εποχής, παρέχει ένα απολαυστικό θέαμα και δίνει σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν τις διαδρομές στη φύση, τη ζεστή φιλοξενία και τα επώνυμα, ποιοτικά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου