Επικαιρότητα

Γνωριμία από κοντά και μήνυμα αλληλεγγύης

Off

Ένα μήνυμα αλληλεγγύης αλλά και μία αφορμή για γνωριμία από κοντά, αποτελεί η  εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων που θα γίνει σήμερα στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμος Ιωαννιτών.
Την πρόσκληση στους Γιαννιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία προσφύγων που ζουν στον καταυλισμό του Κατσικά απηύθυναν την Τρίτη εκπρόσωποι των διοργανωτών. 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα με χαιρετισμούς και ομιλίες από τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας, αλλά και από εκπροσώπους των τριών εθνοτήτων (Σύριοι- Ιρακινοί- Αφγανοί) και των ιδιαίτερων κοινοτήτων (Κούρδοι, Γιαζίντι κ.λ.π) προσφύγων του καταυλισμού, οι οποίοι θα αφηγηθούν τις προσωπικές τους ιστορίες από το «δρόμο» της προσφυγιάς.
Στις 9 το βράδυ η εκδήλωση θα συνεχιστεί με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από ομάδα προσφύγων και από τον Χορευτικό Όμιλο Ιωαννίνων και διεθνές χορευτικό συγκρότημα, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής».
Στην εκδήλωση συμμετέχει το Δημόσιο ΙΕΚ με το Τμήμα Αρχιμαγείρων που θα ετοιμάσει μπάρμπεκιου στην αυλή, καθώς και το Τμήμα Δημοσιογραφίας που θα παίρνει συνεντεύξεις από τους συμμετέχοντες. Συμμετέχουν επίσης οι Pagouristas και η ΜΚΟ  OXFAM, η οποία και την χρηματοδοτεί.

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου