Πολιτισμός

Ενημερωτικές συναντήσεις για την Αγιογραφία στους Μελιγγούς

Off

Συνεχίζεται η έκθεση Αγιογραφίας και Ξυλογλυπτικής, στην Πινακοθήκη Μελιγγών Δωδώνης, την οποία συνδιοργανώνουν η Ηπειρωτική Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την Αδελφότητα Απανταχού Μελιγγιωτών «Η Θεοτόκος» και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων. Στην έκθεση, με τίτλο «Ξυλογλυπτική – Βυζαντινή Αγιογραφία και άλλα θρησκευτικά θέματα», εκθέτουν έργα τους οι αγιογράφοι Αθανασία Καραγιάννη, Αντώνης Καρασταμάτης και Μαρία Κότση, καθώς και οι ξυλογλύπτες Χρήστος Καρατζάς και Δημήτρης Καρατζάς.
Παράλληλα με την έκθεση θα γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις των αγιογράφων – ξυλογλυπτών με το κοινό. Την Παρασκευή 24 Ιουνίου (7.30 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση με θέμα την δυτικότροπη αγιογραφία σε αντιδιαστολή με την βυζαντινή τέχνη της αγιογραφίας.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 28 Ιουνίου. Ώρες λειτουργίας 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 8 μ.μ. Παράλληλα, τις ίδιες ώρες, θα είναι ανοιχτό και το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Πινακοθήκη.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου