Επικαιρότητα

Επιμένει στην ελεύθερη πρόσβαση στα μεταπτυχιακά

Off

Την επιμονή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ελεύθερη πρόσβαση σε μεταπτυχιακές σπουδές υψηλού επιπέδου, υπογράμμισε εκ νέου με δηλώσεις του ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης
Ο πρύτανης, τόνισε ότι θα επιμείνουν στα δωρεάν μεταπτυχιακά αναφέροντας ακόμα ότι πρόσφατα είχε συνάντηση με την αν. υπουργό Παιδείας και της ζήτησε να λάβει το πανεπιστημιακό ίδρυμα της πόλης μας επιχορήγηση ώστε να μπορέσει, μεταξύ άλλων να διατηρήσει και την ισχύουσα κατάσταση. 
Αναφερόμενος στη Σύνοδο των Πρυτάνεων την περασμένη εβδομάδα ανέφερε σε δηλώσεις του στο ITV: «Η Σύνοδος συγκρότησε συγκεκριμένη επιτροπή και κατέθεσε πρόταση στο υπουργείο. Εγώ είχα συνάντηση με την υπουργό και της έθεσα υπόψη τον προβλήματισμό μου. Εμείς ως Σύνοδος Πρυτάνεων ζητήσαμε να μπορεί το κάθε Πανεπιστήμιο να διαχειριστεί μόνο του το συγκεκριμένο θέμα. Γνωρίζετε άλλωστε ότι το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων είναι από τα λίγα, μόλις τέσσερα στο σύνολο, που δεν έχουν δίδακτρα και αγωνιζόμαστε να εξακολουθήσει να ισχύει αυτό».

Η Σύνοδος
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων που συνήλθε στις 18 Ιουνίου, για να συζητήσει θέματα, τα οποία αφορούν τη λειτουργία των Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ελλάδα, αναφορικά με τη διασφάλιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου που παρέχεται από τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, επισημαίνει ότι υφίστανται ήδη δομές εσωτερικής αξιολόγησης οι οποίες ωστόσο μπορούν να ενισχυθούν περαιτέρω. Ταυτόχρονα θεωρεί σημαντική την ύπαρξη μηχανισμού εξωτερικής αξιολόγησης μέσω της ΑΔΙΠ , η οποία πρέπει να αποκτήσει την κατάλληλη στελέχωση και τις ανάλογες διαδικασίες ώστε να αντεπεξέρχεται στο συγκεκριμένο έργο. 
Αναφορικά με το ύψος των διδάκτρων επισημαίνει ότι αυτά πρέπει να προσδιορίζονται, όπου υφίστανται, στη βάση της αρχής της ανταποδοτικότητας, υπηρετώντας ταυτόχρονα τους ακαδημαϊκούς και στρατηγικούς στόχους κάθε Πανεπιστημίου. 
Σε κάθε περίπτωση, ζητήματα ίδρυσης, λειτουργίας και διαχείρισης Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών πρέπει να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο των ιδιαιτεροτήτων και των εσωτερικών διαδικασιών κάθε Ιδρύματος, τονίστηκε από τη Σύνοδο.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου