Επικαιρότητα

Προγραμματίζονται οι εμβολιασμοί στα Κέντρα Προσφύγων

Off

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού για τα παιδιά προσφύγων στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Χτες ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στον καταυλισμό του Ελληνικού. Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, περίπου 1.300 παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 15 ετών θα λάβουν τρία εμβόλια, που καλύπτουν 10 διαφορετικά αντιγόνα (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκίτης, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, αιμόφιλος ινφλουέντζας, ηπατίτιδα B, πολιομυελίτιδα και πνευμονιόκοκκος).
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν τους εμβολιασμούς τον Μάιο, όταν περισσότερα από 3.000 παιδιά στην Ειδομένη και στην ευρύτερη περιοχή του Πολυκάστρου ανοσοποιήθηκαν κατά των κοινών παιδικών ασθενειών. Την περασμένη εβδομάδα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν παιδιά στον καταυλισμό του Ελαιώνα στην Αθήνα, ενώ παρόμοιοι εμβολιασμοί έχουν προγραμματιστεί τις προσεχείς εβδομάδες  στη Σάμο και στους καταυλισμούς των Θερμοπυλών, του Κατσικά, του Τσεπέλοβου, των Δολιανών και της Κόνιτσας.
Η Χριστίνα Ψαρρά, συντονίστρια προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης: «Είναι σημαντικό να προστατεύονται όλα τα παιδιά από τις παιδικές ασθένειες. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα. Ο εμβολιασμός είναι ένα πρώτο μέτρο που πρέπει να εφαρμοστεί, ωστόσο στο μέλλον θα χρειαστεί μεγαλύτερη και διαρκής προσπάθεια για την πρόσβαση στο ελληνικό σύστημα υγείας καθώς και για να διευκολυνθεί η ενσωμάτωση αυτών των ευάλωτων ανθρώπων.»
 Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεργάζονται με το Υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση των εκστρατειών εμβολιασμού προκειμένου να ανταποκριθούν στις βασικές ανάγκες αυτών των ευάλωτων παιδιών. Το πρωτόκολλο ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα και τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου