Επικαιρότητα, Χωρίς κατηγορία

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας

Off

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ, με καταληκτική ημερομηνία το Σάββατο 16 Ιουλίου.
Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής
στα ΚΕΠ όλης της χώρας. Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:
–  Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ συμπεριλαμβανομένων και εκείνων του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων.
–  Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής για τα προγράμματα του ΛΑΕ.
–  Τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη (σύζυγοι – παιδιά) που διαθέτουν βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
4. Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν προσαύξηση στο ποσό της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας ή πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση. Οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι εξαιρούνται της κλήρωσης και μπορούν να συνοδεύονται από μέλος της οικογένειάς τους δικαιούχο του ΛΑΕ και εφόσον δεν υπάρχει μέλος της οικογένειας δικαιούχος του ΛΑΕ, από τρίτο πρόσωπο – συνοδό. 
Στο πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού συμμετέχουν μόνο οι συνταξιούχοι και εξαιρούνται όσοι λαμβάνουν ορφανική σύνταξη – και σε περίπτωση ζεύγους,  συμμετέχει μόνο ο/η συνταξιούχος σύζυγος και όχι ο/η ασφαλισμένος/η σύζυγος. Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2016 στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι του ΛΑΕ/ΟΓΑ είναι:
– Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού
– Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού 
– Εκδρομικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε 37.000 δικαιούχους 
– Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων απευθύνεται σε 175.000 δικαιούχους
– Πρόγραμμα Δωρεάν Δελτίων Θεάματος απευθύνεται σε 66.000 δικαιούχους.
Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων και εφ' όσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων, θα ακολουθήσει κλήρωση. 
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr) ή μέσω των ΚΕΠ . 

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου