Επικαιρότητα

Οι τελευταίες εξελίξεις σε Μαιευτική και Γυναικολογία

Off

Σημαντική ήταν η συμμετοχή της κλινικής ΙΑΣΩ στην 25η Ειδική Σύνοδο της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Grand Serai, από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου.
Στη Σύνοδο που παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Μαιευτική και Γυναικολογία από καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου, το ΙΑΣΩ εκπροσώπησαν διακεκριμένοι γιατροί, συνεργάτες της κλινικής οι οποίοι ανέπτυξαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα:
• «Υπερηχογραφικός έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών του εμβρύου», Ομιλητής: Παναγιώτης Αντσακλής, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Πανεπιστημιακός Υπότροπος Α’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικός Ιατρικής Εμβρύου.
• «Μονοχοριακή δίδυμος κύηση», Ομιλήτρια: Μαριάννα Θεοδωρά, Λέκτορας Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Α’ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», Ειδικός Ιατρικής Εμβρύου
• «Επιπλοκές των ουρογυναικογικών επεμβάσεων», Ομιλητής: Μιχαήλ Λιτός, PhD, MRCOG, Μαιευτήρας / Γυναικολόγος, Υπότροφος Γ’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
• «Νεότερα δεδομένα για τα αντισυλληπτικά δισκία», Ομιλητής: Σπυρίδων Σαρρής, Μαιευτήρας / Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Στη σύνοδο συμμετείχαν επίσης ως πρόεδροι των συνεδριάσεων οι:
• Δρ. Γεώργιος Σταματίου, Μαιευτήρας / Γυναικολόγος, Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ
• Δρ. Εμμανουήλ Δουλγεράκης, Μαιευτήρας / Γυναικολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΙΑΣΩ
• Παρασκευάς Πετρόπουλος, Μαιευτήρας / Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Τμήματος Μ/Γ Υπερήχων ΙΑΣΩ, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΙΑΣΩ, Γενικός Γραμματέας ΕΜΓΕ.
Στην έναρξη της ειδικής συνόδου βραβεύτηκε ο Αριστείδης Αντσακλής Καθηγητής Μαιευτικής / Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Τμήματος Ιατρικής Εμβρίου ΙΑΣΩ για την συνεισφορά του στην Επιστήμη της Μαιευτικής και Γυναικολογίας.
Αμέσως μετά ο κ. Αντσακλής σε δηλώσεις του, τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος για τη βράβευση από τους συναδέλφους του για την 40χρονη πορεία του στην ιατρική, ενώ κάνοντας μια ανασκόπηση αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά του στα να εκγαθιδρυθεί στην Ελλάδα η προγεννητική διάγνωση.
«Κάποιοι είχαν γράψει όταν φέραμε το πρώτο μηχάνημα υπερήχων ότι υπάρχει ένα μηχάνημα που σκοτώνει τα παιδιά, τώρα τέτοιο μηχάνημα έχει ο κάθε γυναικολόγος στο ιατρείο του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντσακλής.
«Επίσης με συστηματική δουλειά από το 1977 με τους Φέσα και Λουκόπουλο εξαφανίσαμε την Μεσογειακή Αναιμία στην Ελλάδα» τόνισε, υπογράμμισε ότι πλέον η εξειδίκευση είναι το κλειδί για την εξέλιξη της ιατρικής γνώσης.
«Δουλειά, μελέτη και δουλειά», απάντησε στη συνέχεια ο κ. Αντσακλής όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι θα συμβούλευε τους νέους συναδέλφους του, ενώ ερωτηθείς για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ήταν κατηγορηματικός ότι όλα τα νέα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται.Και τοποθετήθηκε κάθετα απέναντι σε φήμες και προβληματισμούς για τη χρησιμότητά του.
Τέλος στην 25η Ειδική Σύνοδο της ΕΜΓΕ στα Γιάννενα η κλινική ΙΑΣΩ συμμετείχε επίσης με εκθεσιακό περίπτερο, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας της και του σημαντικού επιστημονικού της έργου, που την ανέδειξαν στο πρώτο μαιευτήριο και τη μεγαλύτερη Γυναικολογική Κλινική στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου