Επικαιρότητα

Με συνεργασία ιδιώτη η ασφαλτρόστρωση της Γεννηματά

Off

Με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, διαμορφώνεται και ασφαλτοστρώνεται το τμήμα της λεωφόρου Γεννηματά που παρέμενε επί πολλά χρόνια χαλικόδρομος.
Συγκεκριμένα στο τμήμα της Γεννηματά από την οδό Βογιάνου έως το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, ο Δήμος έκανε την τεχνική προεργασία της διαμόρφωσης και οδοστρωσίας του δρόμου και με δωρεά της εταιρίας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση με τη μελέτη και την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου . 
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι,  το Δημοτικό Συμβούλιο με ευρεία πλειοψηφία έκανε αποδεκτή τη δωρεά της εταιρείας που αφορά υλικά και εργασίες αξίας 70.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. 
Η Δημοτική Αρχή ευχαρίστησε την ΤΕΡΝΑ Α.Ε για τη δωρεά, ενώ στην έναρξη της συνεδρίασης ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Γιάννης Λιόντος ενημέρωσε το σώμα πως η επικοινωνία με την εταιρεία διήρκησε ένα χρόνο μέχρι την οριστικοποίηση της δωρεάς και υπογράμμισε πως «σε εποχές πολύ δύσκολες και με συνεχείς αιφνιδιασμούς που μας πάνε πίσω, επιδιώκουμε συνεργασίες και αξιοποιούμε ευκαιρίες για να λύσουμε προβλήματα και να πάμε μπροστά».
Ο κ. Λιόντος σημείωσε ακόμα πως με την διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση του συγκεκριμένου τμήματος «αντιμετωπίζουμε ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων και επιχειρήσεων της περιοχής». Όπως πρόσθεσε δε, σύντομα ξεκινούν από το Δήμο κι άλλες παρεμβάσεις στην περιοχή Λασπότοπου-Βοτανικού, καθώς βρίσκεται στην διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών για την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο έργου που είχε προκηρύξει ο Δήμος για τη συγκεκριμένη περιοχή.  

Ο δακτύλιος
Για ένα παράδειγμα «καλής πρακτικής συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», μίλησε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, σημειώνοντας πως «ως Δημοτική Αρχή το δηλώνουμε  ευθαρσώς ότι είμαστε υπέρ αυτών των συνεργασιών. Δεν έχουμε την πολυτέλεια στους καιρούς που ζούμε να απεμπολούμε καμία συνεργασία καμία δωρεά».
Με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος ανέφερε πως η  Δημοτική Αρχή επιδιώκει και σχεδιάζει την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κυκλοφοριακού δακτυλίου της πόλης, με επέκταση της Γεννηματά και σύνδεσή της με την παράκαμψη στο ύψος του Πανηπειρωτικού Σταδίου. 
Έτσι, αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή φροντίζει για την ολοκλήρωση των μελετών του μεγάλου αυτού άξονα, επιδιώκοντας την εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων στη νέα προγραμματική περίοδο.   

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου