Επικαιρότητα

Να μην υπάρξουν δεύτερα γενέθλια της «μαύρης επετείου»

Off

Την ευχή… να μην υπάρξουν δεύτερα γενέθλια της «μαύρης επετείου» της επιβολής «Capital Controls» κάνει ένα χρόνο μετά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Β. Μήτσης κάνοντας παράλληλα και έναν απολογισμό των επιπτώσεων που είχαν οι περιορισμοί των τραπεζικών κεφαλαίων.
«Κλείνουμε ακριβώς ένα χρόνο με «Capital Controls» που σημαίνει ένα ακόμη βάρος, άλλη μια θηλιά στο λαιμό της επιχειρηματικότητας, της πολυπόθητης ανάπτυξης, της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομία γενικότερα.
Η οποιασδήποτε χαλάρωση που επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα δεν λύνει το πρόβλημα της αγοράς και της οικονομίας και πρέπει άμεσα να καταργηθούν αν θέλουμε να ξεκινήσει η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η μείωση της ανεργίας», σημειώνει σε δήλωσή του και συνεχίζει:
«Δυστυχώς, λανθασμένες και κακές οικονομικές πολιτικές, έφεραν τα “CapitalControls” και βύθισαν ακόμη περισσότερο την αιμορραγούσα οικονομία σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Η συνέχεια είναι γνωστή: αύξηση λουκέτων σε 25.990 επιχειρήσεις και ειδικά για το 2016 15.409, συνεχή μείωση ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, αποεπένδυση, χρηματοδότηση ανύπαρκτη από τις ελληνικές τράπεζες, πτώση των εξαγωγών, μείωση της κατανάλωσης, ύφεση της οικονομίας με συνεχή αύξηση της ανεργίας έφερε αυτή η μαύρη επέτειο, που αν συνεχιστεί θα είναι η καταστροφή για την ελληνική οικονομία.
Μοναδικό ίσως θετικό σημείο η αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος και ηλεκτρονικών πληρωμών επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι ο Έλληνας διψά για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα του το στέρησαν παρόλο που το εξαγγέλλουν συνέχεια, χωρίς περιορισμούς στη διακίνηση χρημάτων».
«Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα, ότι η σημερινή κυβέρνηση έμαθε από τα λάθη της, θα δει επιτέλους με γυμνό μάτι τα προβλήματα της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, της ελληνικής κοινωνίας και θα προχωρήσει άμεσα σε ένα σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης φιλικό στο επιχειρείν και στην κοινωνία ώστε να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό- αναπτυξιακό- εργασιακό σύστημα, όπου θα μειωθεί το παραεμπόριο, η παραοικονομία, η γραφειοκρατία, η διαπλοκή, η δημόσια σπατάλη, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, χωρίς Capital Controls για μια σίγουρη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας», καταλήγει. 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου