Πολιτισμός

«Μην ενοχλείτε παρακαλώ» στο θερινό

Off

Συνεχίζονται την Δευτέρα 11 Ιουλίου και ώρα 9.30 μ.μ. οι κινηματογραφικές προβολές με τίτλο Μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά,  που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής», με την ταινία του Πατρίς Λεκόντ, Μην ενοχλείτε παρακαλώ! (Une heure de tranquillité, Γαλλία, 2015, διάρκεια: 79΄). 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Καρόλ Μπουκέ, Ρόσι ντε Πάλμα.
Όταν ο Μισέλ,  φανατικός θαυμαστής της τζαζ, βρίσκει σε μια υπαίθρια αγορά ένα σπάνιο άλμπουμ του κλαρινετίστα της δεκαετίας του 1950, Νιλ Γιούαρτ, το μόνο που ονειρεύεται είναι να πάει σπίτι του αμέσως να τον απολαύσει ακούγοντας το αγαπημένο του «Me, Myself and I». Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτόν φαίνεται ότι ολόκληρος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον του για να μη βρει… μία ώρα ησυχίας! 
Η σύζυγός του βρίσκει την μέρα να του αποκαλύψει κάτι που θα τον ταράξει, ο εκκεντρικός γιος του τού φορτώνει ανεπιθύμητους επισκέπτες, ο κολλητός φίλος του ζητάει την συμβουλή του για κάτι επείγον, ο γείτονάς του κάνει συνεχώς ενοχλητικές ερωτήσεις, η καθαρίστρια θέλει να βάλει ηλεκτρική σκούπα, η μητέρα του δεν σταματά να τηλεφωνεί και η ερωμένη του θέλει να αποκαλύψει την μεγάλη της ενοχή.
Αν σε αυτά προστεθούν οι επισκευές που πρέπει να γίνουν στα υδραυλικά του σπιτιού από εργάτες με τους οποίους δεν μπορεί να συνεννοηθεί και η απαίτηση των κατοίκων της πολυκατοικίας να γίνει στο διαμέρισμά του ένα πάρτι γνωριμίας, η επιθυμία του Μισέλ μετατρέπεται σε έναν αληθινό εφιάλτη.
 Το μόνο που τον σώζει είναι η μαεστρία του στα ψέματα, η υπερκινητικότητά του, η πονηριά του, η αισιοδοξία του και το «καλό του άστρο».  

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου