Τελευταία Νέα

Ο απολογισμός της συμμετοχής και η αριστερά
Τα του Καίσαρος…
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Πλεονεκτήματα και αδυναμίες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
15 αιτήσεις το ελάχιστο για να λειτουργήσει Παιδικός Σταθμός
«Στενεύει» η είσοδος τη νέα χρονιά στα πανεπιστήμια
Εκδηλώσεις για την επέτειο των Μαχών Γριμπόβου
Η Περιφερειακή Αρχή για την παραπομπή στο Πειθαρχικό
Ένα «εξάγιο» από την Καστρίτσα και ένα νόμισμα για τη Δωδώνη
ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Συρρίκνωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ Άνοιξε η πλατφόρμα για ενίσχυση στους παραγωγούς Κλημεντίνης
Οδός Χαρ. Τρικούπη αναβαθμισμένη και φιλική στους πεζούς
Μία διεθνής ημέρα για τη «Δύναμη των Μουσείων»
Στη διεθνή έκθεση Freskon ο Δήμος Αρταίων
20 – 23 ΜΑΪΟΥ Χρώματα και μουσική με δράσεις της ομάδας Goodness Tour
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ Α.Ε ζητεί Μηχανικούς για τα τμήματα παραγωγής και συντήρησης στα Ιωάννινα
Τρίτη 17 Μαΐου 2022 04:10
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου 2016
Επικαιρότητα

Εργασίες σε 4000 τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίων

Off

Μπορεί να καθυστέρησαν και μάλιστα σημαντικά, όμως το θετικό είναι, ότι επιτέλους ξεκίνησαν. Ο λόγος για ένα ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων του δήμου Ιωαννιτών σε 4000 και πλέον τετραγωνικά μέτρα πεζοδρομίων, που αντικαθίστανται με γοργούς ρυθμούς μέσα από σειρά εργολαβιών. 
Τα έργα αυτά αναμένεται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών στον τομέα της πρόσβασης και φυσικά να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής τους, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για έργα που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια. 
Σε συνδυασμό μάλιστα με την υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος ασφαλτοστρώσεων που ήδη εξελίσσεται κομβικοί οδικοί άξονες, όπως ο άξονας Βηλαρά – Βαλαωρίτου – 28ης Οκτωβρίου, που άρχισε επίσης να εκτελείται τη Δευτέρα, αναμένεται να αναβαθμίσουν συγκεκριμένες περιοχές, που εν πολλοίς παρέμεναν υποβαθμισμένες και ξεχασμένες  από το δήμο Ιωαννιτών. Εδώ και λίγες ημέρες εκτελούνται έργα αντικατάστασης των παλαιών και φθαρμένων πεζοδρομίων στην οδό Βορ. Ηπείρου, ενώ θα συνεχιστούν οι εργασίες σε άλλες οδούς, όπως η Παπανδρέου, η 8ης Μεραρχίας, η Γράμμου και η Μακρυγιάννη. 
Τον προγραμματισμό των έργων παρουσίασε το πρωί της Τρίτης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Νάστος, που αναφέρθηκε και στα προβλήματα που προκάλεσαν τις καθυστερήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα.
«Έχουμε καταγράψει διάφορα σημεία μέσα στην πόλη όπου χρειάζεται συντήρηση πεζοδρομίων και θα συνεχίσουμε αξιοποιώντας αυτό το δίμηνο που θα έχουμε το συγκεκριμένο προσωπικό, για να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις», είπε ο κ. Νάστος. Υπενθύμισε τις δυσκολίες που προέκυψαν από το γεγονός πως «φέτος δεν έχουμε τους εργαζόμενους από το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας», ένα θέμα για το οποίο έχει εκφράσει εντόνως τις διαμαρτυρίες της προς την κυβέρνηση η δημοτική αρχή, καθώς οι συμβασιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος βοηθούσαν το εργοτάξιο του δήμου ώστε να προχωρήσει έργα καθημερινότητας.
Παράλληλα εδώ και δεκαπέντε μέρες έπιασε δουλειά το προσωπικό που προσέλαβε ο δήμος με δίμηνες συμβάσεις και γίνονται επισκευές πεζοδρομίων στη λεωφόρο Δωδώνης, στην οδό Κατσαδήμα και δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο, καθώς επίσης και στον άξονα από Γυαλί Καφενέ μέχρι το Γηροκομείο. Επίσης ανακατασκευάστηκε ο τοίχος της Λαϊκής Αγοράς Αγίας Μαρίνας.
Έχει ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου η απαιτούμενη διαδικασία και άμεσα υπογράφεται η σύμβαση και εγκαθίσταται ο ανάδοχος για να ξεκινήσει το έργο «Βελτίωση πεζοδρομίων και δημιουργία υποδομών για ΑμΕΑ». Ένα έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που αφορά στην αντικατάσταση πεζοδρομίων σε περιοχές όπως η οδός Δομπόλη όπου το πεζοδρόμιο είναι κυριολεκτικά κατεστραμμένο. Παράλληλα με το ίδιο έργο προβλέπεται η «υποβάθμιση» πεζοδρομίων, ώστε να δημιουργηθεί η υποδομή σε υπάρχοντα πεζοδρόμια για να έχουν σε αυτά εύκολη πρόσβαση Άτομα με Αναπηρία. 

Ολοκληρώθηκαν 
καταγραφή και μελέτες
Στις δηλώσεις του ο κ. Νάστος αναφέρθηκε σε μια σημαντική δουλειά που έχει γίνει από το εργοτάξιο του Δήμου και αφορά σε καταγραφή και μελέτες για να αξιοποιηθούν τα χρήματα που έχει διασφαλισμένα ο δήμος Ιωαννιτών για την αποκατάσταση βλαβών από θεομηνία. Έχουν μελετηθεί παρεμβάσεις που αφορούν επισκευή και αντικατάσταση πεζοδρομίων σε διάφορα σημεία της πόλης και των Δημοτικών Ενοτήτων, τεχνικά έργα σε Δημοτικά Διαμερίσματα, παρεμβάσεις στα δίκτυα ομβρίων υδάτων, παρεμβάσεις στις καταβόθρες του λεκανοπεδίου κ.λπ. 

Ευθύνες και στη δημ. αρχή
Ο κ. Νάστος δεν έκρυψε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων όπως αυτές που αφορούν στην αντικατάσταση πεζοδρομίων.
«Προφανώς οι εργασίες θα μπορούσαν και θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό. Όμως η επιβολή των capital controls, η αδυναμία των εργολάβων να χρηματοδοτήσουν τα έργα και οι χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης των αποφάσεων μας έχουν φέρει επιπλέον καθυστέρηση. Έχουμε κι εμείς ευθύνη ως δημοτική αρχή, που θα έπρεπε να συντονιστούμε καλύτερα σε τέτοια έργα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νάστος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου