Επικαιρότητα

Σε εγρήγορση για τις εξετάσεις φυματίωσης

Off

Σε εγρήγορση τέθηκαν για πολλοστή φορά τους δύο τελευταίους μήνες οι υγειονομικές αρχές και υπηρεσίες στην περιοχή, μετά τις θετικές ενδείξεις στη φυματίωση, που εμφάνισαν οκτώ συνολικά αξιωματικοί και οπλίτες της 8ης Ταξιαρχίας, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία το προηγούμενο διάστημα στο Κέντρο Προσφύγων στο Τσεπέλοβο. 
Η σχετική πληροφορία επιβεβαιώθηκε ατύπως, με την καθησυχαστική επισήμανση όμως, πως η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ίδια με εκείνη που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του Σύριου πρόσφυγα και των μελών της οικογένειάς του, που διακριβώθηκε ότι πάσχει από φυματίωση και ακολουθεί συγκεκριμένη θεραπεία.
Ωστόσο, είναι ευνόητο, ότι η είδηση έχει προκαλέσει προβληματισμό και έχει εντείνει την ανησυχία ειδικά σε μία περίοδο που δεν έχουν καν ξεκινήσει στην περιοχή της Ηπείρου οι εμβολιασμοί στους πρόσφυγες.
Ήδη από χθες βρέθηκαν στην περιοχή της Ηπείρου στρατιωτικοί γιατροί από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που επιβεβαίωσαν τις θετικές ενδείξεις, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι εξετάσεις στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρέτησε στο Τσεπέλοβο ή βρέθηκε εκεί για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η ανησυχία και ο προβληματισμός είναι δεδομένα για την περιοχή του Τσεπελόβου και τη μικρή κοινωνία, που το καλοκαίρι γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Ζαγορίου Β. Σπύρου, σημειώνοντας ωστόσο, πως όπως αποδείχθηκε και στην προηγούμενη περίπτωση, ο πανικός είναι ο πιο κακός σύμβουλος.
«Εκείνο που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας ώστε να μην επεκταθεί ένα κλίμα φοβίας και πανικού. Πως θα λειτουργήσει η τοπική κοινωνία που έρχεται σε καθημερινή επαφή με τους πρόσφυγες εάν δεν υπάρξει συγκεκριμένη και υπεύθυνη ενημέρωση; Πιστεύουμε, ότι όπως έγινε και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με τον τρόπο που πρέπει», ανέφερε ο κ. Σπύρου.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου