Επικαιρότητα

Το νέα ΕΣΠΑ φέρνει και νέες ευκαιρίες

Off

Μία κριτική αποτίμηση του ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 και παράλληλα μία πρώτη αξιολόγηση του επιχειρησιακού προγράμματος της Ηπείρου για τη νέα περίοδο 2014-2020, όπως και των δυνατοτήτων για τους μηχανικούς, ετοίμασαν και παρουσίασαν τα μέλη μίας ομάδας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου. 
Η παρουσίαση έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Τεχνικό Επιμελητήριο από τα μέλη της ομάδας που είναι ο Θωμάς Γερογιάννης, Χωροτάκτης Μηχανικός και Πολιτικός Μηχανικός, η Έφη Εξάρχου, Μηχανικός Περιβάλλοντος και ο Τριαντάφυλλος Μιχαηλίδης Χωροτάκτης Μηχανικός. 
Το σημαντικότερο κομμάτι της έρευνας φυσικά αφορά στις προοπτικές αξιοποίησης και τη διερεύνηση των προοπτικών που υπάρχουν για την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την Ήπειρο τη νέα προγραμματική περίοδο, όπου μεταξύ άλλων επισημάνθηκε, ότι μπορεί ο σχεδιασμός των έργων προτεραιότητας να δώσει υπεραξία σε συγκεκριμένους τομείς και κλάδους της οικονομίας, που με τη σειρά τους μπορούν να δώσουν μία μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία.
Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει ένα διακριτό ρόλο στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο, υπερβαίνοντας τους περιορισμούς της κρίσης και αφομοιώνοντας τους κοινωνικούς και οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ιδιαίτερη σημασία για την επιτυχημένη υλοποίηση του έχει η ικανότητα ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στους στόχους και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ελληνικό κράτος. 
Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης απεύθυνε ο πρόεδρος του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Χρ. Παπαβρανούσης, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση του ΤΕΕ ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας, να ενημερώνει για τις τεχνικές δυνατότητες και προοπτικές υλοποίησης και αξιοποίησης των έργων.
Σύμφωνα με την πάγια τακτική του ΤΕΕ/ΤΗ, τα κείμενα των εργασιών και των παρουσιάσεων αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του, διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου