Επικαιρότητα

Πράσινο φως για την παιδική χαρά στον Κουραμπά

Off

Την τελευταία ημέρα της συμβατικής προθεσμίας, ώστε να μην δημιουργηθεί κάποιος κίνδυνος που θα μπορούσε να είναι μέχρι και η απένταξη του έργου και η επιστροφή των χρημάτων στην Ε.Ε, η Αποκεντρωμένε Διοίκηση, άναψε το «πράσινο φως» και έδωσε το σήμα πιστοποίησης της παιδικής χαράς στον Κουραμπά. 
Ο φάκελος που περιλαμβάνει και την πιστοποίηση της παιδικής χαράς, με την υπηρεσία να σημειώνει, πως έχουν υλοποιηθεί οι σχετικές εργασίες που είχαν υποδειχθεί, έκλεισε για την Αποκεντρωμένη στις 30 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία έληξε και το ΕΣΠΑ της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου.
Με τον τρόπο αυτό απεμπλέκεται η υπόθεση της λειτουργίας της παιδικής χαράς στον Κουραμπά, που δε λειτούργησε ποτέ, όπως ήταν ευνόητο σε μεγάλο βαθμό μετά το ατύχημα με τον ακρωτηριασμό του δαχτύλου ενός μικρού αγοριού σε ένα από τα παιχνίδια της παιδικής χαράς.
Από την άλλη, η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη, με την αναζήτηση αστικών και ποινικών ευθυνών σε βάρος παντός υπευθύνου. 
Αίσθηση πάντως προκαλεί ακόμη και σήμερα η εικόνα κάποιων οργάνων της παιδικής χαράς που παρουσιάζουν σημαντικές και εμφανείς φθορές από την κακή τους χρήση, η οποία παρά την απαγόρευση εξακολουθεί να γίνεται όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, κυρίως τις βραδινές ώρες και κατά κύριο λόγο από παιδιά και εφήβους. Τα όργανα αυτά θα πρέπει να επιδιορθωθούν ή και να αντικατασταθούν εφόσον κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να μην υπάρξουν και άλλα ατυχήματα.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Κατηρτσίδης σημείωσε πάντως, πως η δημοτική αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανοίξει το συντομότερο την παιδική χαρά.
«Αυτό θα δείξει, ότι πιστεύουμε το έργο που έχει γίνει και στο οποίο παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά, που πηδούν την περίφραξη. Αυτό είναι περισσότερο επικίνδυνο από το να είσαι παρών ως υπηρεσία, ελέγχοντας καθημερινά την κατάσταση και φροντίζοντας την παιδική χαρά», σημείωσε.

Πιστοποιούνται και άλλες
Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Ιωαννιτών ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες τους τεχνικούς ελέγχους σε μία σειρά παιδικών χαρών, στις οποίες πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν εργασίες για την πιστοποίησή τους. Η πρώτη είναι η παιδική χαρά στην οδό Ναπ. Ζέρβα, που θα πιστοποιηθεί εκ νέου μετά τις παρατηρήσεις και διορθώσεις που έγιναν και θα ακολουθήσουν οι παιδικές χαρές στην οδό Μολοσσών, στην οδό Μακαρίου, στο Άλσος και στο Γηροκομείο.
«Πολύ σύντομα θα έχουμε πέντε πιστοποιημένες παιδικές χαρές και συνεχίζουμε από τον Σεπτέμβριο με την μεγάλη εργολαβία για τα έργα αναβάθμισης, συντήρησης και πιστοποίησης. Στην Ελλάδα πάντως σε σύνολο 30.000 παιδικών χαρών, μόλις 200 είναι πιστοποιημένες και θεωρούμε, ότι στο δήμο Ιωαννιτών βρισκόμαστε πολύ πιο μπροστά από άλλους δήμους», τόνισε ο κ. Κατηρτσίδης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ