Επικαιρότητα

Δεν είναι αιτία πάντα η κρίση

Off

Αποτελέσματα συμπεριφορών που δεν εξηγούνται μόνο από τις αιτίες της κρίσης είναι αυτά που παρατηρούνται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους.
Ατυχήματα και δυστυχήματα καταγράφονται καθημερινά στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, με δεκάδες ζωές να χάνονται στην άσφαλτο ή να αλλάζουν για πάντα μετά από ένα σοβαρό ατύχημα.
Το καλοκαίρι θεωρείται η περίοδος στην οποία συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα και δυστυχήματα και η «παράδοση» αυτή υποχρεώνει τα κατά τόπους τμήματα Τροχαίας να παρεμβαίνουν και να ενημερώνουν το κοινό, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις τους.
Έτσι, ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γ. Αζέλης επισήμανε στους οδηγούς, να αποφεύγουν την επικίνδυνη οδήγηση και τις παραβάσεις του ΚΟΚ που μπορούν να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα ή να αποβούν μοιραίες.
Ως επικίνδυνες παραβάσεις χαρακτήρισε την παράβαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής, την επικίνδυνη προσπέραση, την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας και φυσικά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στην σημασία που έχει για το σύνολο των οδηγών, να διαθέτουν σε ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο, καθώς είναι μία παράβαση που βεβαιώνεται με μεγάλη συχνότητα.

Καλύτερη εικόνα 
στους πεζόδρομους
Καταλήγοντας ο κ. Αζέλης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών για την κυκλοφορία πεζών και εποχούμενων στους πεζόδρομους της πόλης.
«Είναι αλήθεια ότι το πρώτο διάστημα μετά την παράδοση των πεζόδρομων είχαμε πολλές παραβάσεις του ΚΟΚ, αφού οι οδηγοί δεν έχουν συνηθίσει να οδηγούν σε τέτοιες συνθήκες. Με την πάροδο του χρόνου και τη συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών έχουμε επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα, που αποτυπώνονται στην συμπεριφορά των οδηγών».

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου