Επικαιρότητα

Με θετικό πρόσημο το ταξίδι στην Κίνα

Off

Με εξαιρετικά θετικό τρόπο και αντίστοιχο πρόσημο ολοκληρώθηκαν οι επαφές του αντιπροέδρου του ΔΣ της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Γ. Βιτάλη στην Κίνα, κατά τη διάρκεια του ταξιδίου που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό επιτελείο, στη «χώρα του δράκου», με τη συνοδεία ελλήνων επιχειρηματιών. 

Μεταξύ των επιχειρήσεων της χώρας που εκπροσωπήθηκαν στο ταξίδι αυτό, ήταν και η ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, διά του αντιπροέδρου της κ. Βιτάλη, που βρέθηκε τόσο στη Σαγκάη, όσο και στο Πεκίνο και είχε σειρά επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες και με επιχειρηματίες.
Σε ένα πρώτο επίπεδο, τα αποτελέσματα των επαφών αυτών κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικά για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας της ΔΩΔΩΝΗ στην Κίνα, σε μία τεράστια αγορά, στην οποία η ΔΩΔΩΝΗ έχει ήδη ισχυρή παρουσία, με τη φέτα. Τα περιθώρια ακόμη μεγαλύτερης ισχυροποίησής της όμως είναι τεράστια, ειδικά στην αγορά της φέτας. 
Οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν, περισσότερο στοχευμένες στο προσεχές διάστημα, με την προοπτική επίτευξης σημαντικών συμφωνιών για την ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία.

Επενδύσεις
Η πορεία της εταιρείας μέσα σε ένα αρνητικό και κυρίως ασταθές οικονομικό περιβάλλον είναι εντυπωσιακή, όπως αποτυπώνεται στους ετήσιους οικονομικούς δείκτες. Η ΔΩΔΩΝΗ έχει εισέλθει σε μια νέα, πιο ώριμη φάση τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Η εταιρεία έχει αυξήσει τη θέση της στην αγορά, συνεχίζει να συνεργάζεται με 5000 και πλέον ηπειρώτες παραγωγούς, επιλέγοντας αποκλειστικά και μόνο γάλα, ελληνικής προέλευσης. Οι επενδύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με την επέκταση των γραμμών παραγωγής και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, που προβλέπεται να φτάσει τα 10 εκ. ευρώ όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος Tom Seepers.

Αλλαγή 
κυβερνητικής στάσης
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται τέλος, και η μεταστροφή του πολιτικού κλίματος για τη ΔΩΔΩΝΗ, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει τεράστια μεταστροφή σε σχέση με τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος, ακόμη όμως και του σημερινού πρωθυπουργού κ. Τσίπρα σε επίσκεψη και ομιλία του στο χώρο της γαλακτοβιομηχανίας.
Οι προσκλήσεις της κυβέρνησης στις επιχειρηματικές αποστολές που συνοδεύουν πρωθυπουργικά ταξίδια ή συναντήσεις στην Ελλάδα, προς τη ΔΩΔΩΝΗ αποτελούν ένα σαφές δείγμα της προσέγγισης και της αποδοχής που τυγχάνει η διοίκηση της εταιρείας σε πολιτικό επίπεδο.
Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες της δήλωσης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου από τα Ιωάννινα, όπου δεν έδειξε καμία απολύτως διάθεση να επανέλθει σε ένα ζήτημα (σ.σ αυτό του φακέλου της ιδιωτικοποίησης), δείχνοντας και αυτός με τον τρόπο του το μέλλον.
Εκτός από την επίσκεψη του κ. Βιτάλη στην Κίνα, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ρώσος μεγαλομέτοχος της ΔΩΔΩΝΗ, Ντιμίτρι Ραζορένοφ μετείχε στη ρωσική επιχειρηματική αποστολή κατά την επίσκεψη του ρώσου προέδρου Πούτιν πριν από ένα μήνα στην Ελλάδα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου