Επικαιρότητα

Καλοκαιρινός μποναμάς 13 εκ. ευρώ για το ΠΠΓΝΙ

Off

Μία σημαντική οικονομική τόνωση στην τοπική οικονομία θα επέλθει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με το ΠΠΓΝΙ να εξοφλεί υποχρεώσεις του προς τις προμηθεύτριες εταιρείες. Όπως έκανε γνωστό χθες, ο διοικητής του ΠΠΓΝΙ Φ. Βάββας μιλώντας αποκλειστικά στο ITV, η 6η ΥΠΕ ενέκρινε την κατανομή ποσού 26 εκ. ευρώ για το νοσοκομείο, εκ των οπίων τα 13 εκ. ευρώ της πρώτης δόσης θα δοθούν τμηματικά μέχρι το Νοέμβριο. Έτσι, το ΠΠΓΝΙ θα έχει τη δυνατότητα να «κλείσει» όλες τις εκκρεμότητες που έχει ανοιχτές προς προμηθευτές του.
«Είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς τα χρήματα αυτά θα πάνε απευθείας στην υγειονομική αγορά και θα τονώσουν πολλές επιμέρους επαγγελματικές ομάδες» είπε ο κ. Βάββας που δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη καθώς οι οικονομικές εκκρεμότητες του Νοσοκομείου απέναντι σε προμηθευτές θα μπουν σε μια τάξη. 

Ακολουθούν προσλήψεις
Η δεύτερη θετική είδηση είναι ότι ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για την πλήρωση 7 θέσεων με το βαθμό του Επιμελητή στο Νοσοκομείο. Πιο συγκεκριμένα οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες: Χειρουργικής Θώρακος, Ενδοκρινολογίας, Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας ή Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Νεφρολογίας (για τη ΜΕΘ). Παιδιατρικής για τη ΜΕΝ Νεογνών και Παιδοψυχιατρικής. 
Με την πλήρωση των θέσεων αυτών, κάτι που θεωρείται βέβαιο καθώς οι αιτήσεις υπερτερούν του αριθμού, καλύπτονται σημαντικά κενά που υπήρχαν στο νοσοκομείο. 
Εξίσου σημαντική είναι και η είδηση που αφορά τη μεγάλη προκήρυξη του υπουργείου για την οποία έχουν «κλειδώσει» 36 θέσεις για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Από τις θέσεις αυτές, οι 10, αναμένεται να πληρωθούν με άτομα που θα κληθούν να στελεχώσουν την Μονάδα οξέων περιστατικών της Ψυχιατρικής που μέχρι σήμερα δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ! 
«Είναι σημαντικό για το Νοσοκομείο μας που προσπαθεί να παρέχει υψηλές υπηρεσίες υγείας» σημείωσε ο κ. Βάββας.

Συνάντηση 
με τον Σωματάρχη ΓΕΣ
Ο κ. Βάββας στο μεταξύ δέχθηκε στο γραφείο του χθες τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού κ. Στεφανή με τον οποίο συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος με πρώτιστο φυσικά το θέμα που προέκυψε με τις θετικές ενδείξεις στη φυματίωση σε οκτώ στρατιωτικούς της 8ης Ταξιαρχίας. Ο κ. Βάββας τόνισε, ότι ακόμη δεν έχεουν βγει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τους οκτώ στρατιωτικούς, ωστόσο άφησε να εννοηθεί, ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει αναλυτικός ιατρικός και εργαστηριακός έλεγχος στο σύνολο των στρατιωτικών που βρέθηκαν ή βρίσκονται και σήμερα στο Κέντρο του Τσεπελόβου.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου