Επικαιρότητα

Στα καλύτερα της χώρας το Τμήμα Μαθηματικών Ιωαννίνων

Off

Στη.. ζούγκλα της αγοράς εργασίας όπως αυτή έχει μετατραπεί στην Ελλάδα της κρίσης, έχοντας στα χέρια τους όμως το πτυχίο ενός από τα κορυφαία Τμήματα στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, βγαίνουν οι πτυχιούχοι του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που ορκίστηκαν την Παρασκευή.
Τo Τμήμα Μαθηματικών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων θεωρείται με βάση μετρήσιμους μάλιστα ποιοτικούς δείκτες και συγκεκριμένα με βάση την θεματική κατάταξη του Leiden ως το κορυφαίο Τμήμα Μαθηματικών στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του στην τελετή ορκωμοσίας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κωνσταντίνος Κοσμίδης.
Ο πρόεδρος του Τμήματος που πήρε το λόγο στη συνέχεια επέμεινε και αυτός στην υψηλή ποιοτική στάθμη των παρεχόμενων σπουδών στο Τμήμα, που αποτελεί το μεγαλύτερο εφόδιο για τους νέους πτυχιούχους.
«Τα αγαθά κόποις κτώνται έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, όμως για κάποιους το «κόποις», έχει μεταφραστεί σε copies, αντίγραφα δηλαδή, γιατί κάποιοι κοπιάζουν πραγματικά και κάποιοι άλλοι αποκτούν πτυχία με αντίγραφα, αλλά η Πολιτεία δεν έχει επιδείξει μέχρι στιγμής το ανάλογο ενδιαφέρον», σημείωσε ο κ. Κεχαγιάς. Χαιρετισμό στην ορκωμοσία εκ μέρους των πρυτανικών αρχών απεύθυνε ο αναπλ. πρύτανη Θωμάς Μπάκας.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου