Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΧΡ. ΜΑΝΤΑΣ: Αλλάζει το πολιτικό σύστημα ο εκλογικός νόμος

Off

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» για τον εκλογικό νόμο, που ψηφίζεται αύριο Πέμπτη στη Βουλή.
Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή, ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, έκανε λόγο για μια βαθιά ιστορική δημοκρατική τομή, που θα αναδιατάξει το πολιτικό μας σύστημα.
«Ο πυρήνας της πρότασης μας είναι η κατάργηση του bonus των 50 εδρών. Πάνω σε αυτό κτίζονται τα υπόλοιπα. Και είμαστε πάντα ανοικτοί στην συζήτηση. Η πρότασή μας έχει μια προσπάθεια για εύρεση κοινού τόπου. Δεν μπορώ να καταλάβω μια συζήτηση που γίνεται με τη λογική ότι δεν είμαστε έτοιμοι για αλλαγές. Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται επ’ αόριστον. Δηλαδή πότε θα είμαστε έτοιμοι; Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Η πρωτοβουλία που παίρνουμε έχει μεγάλη αξία και στη βάση της ανανέωσης και αναδιάταξης του πολιτικού μας συστήματος», σημείωσε ο κ. Μαντάς.
Όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες, τόνισε: «Στα λόγια όλοι συμφωνούμε πως σε αυτό το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και σε αυτές τις επιχειρήσεις υπήρξαν γεγονότα με επιλεκτική συμπεριφορά στην χορήγηση δανείων από το τραπεζικό σύστημα. Όλοι λοιπόν συμφωνούμε πως πρέπει να μπει τάξη, μια και υπάρχει ένα παρελθόν με πολλά ερωτηματικά στη σχέση τους με το πολιτικό και το τραπεζικό μας σύστημα και ο κόσμος είναι πολύ προβληματισμένος. Όσον αφορά στο ΕΣΡ υπήρχε συναίνεση για τη συγκρότησή του πριν την εκλογή προέδρου στη ΝΔ, αλλά αυτό μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη άλλαξε».

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου