Επικαιρότητα

Από μηχανής Θεός, τα Καναντέρ

Off

Καταλυτική αποδείχθηκε η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης που έφτασαν με μεγάλη καθυστέρηση πάντως στην περιοχή, για να τεθεί υπό μερικό έλεγχο αργά το απόγευμα, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12.00 χθες στο Νεοχώρι του δήμου Ζίτσας. 
Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις παρά τις τεράστιες προσπάθειες δεν κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. 
Όταν η φωτιά πέρασε στην περιοχή της Καρίτσας ζητήθηκε η συνδρομή των εναέριων μέσων, και σε πρώτη φάση έφτασαν δύο Πετζετέλ από το Άκτιο, που έκαναν δύο ρίψεις επιβραδυντικού υγρού και αναχώρησαν και πάλι για το αεροδρόμιο του Ακτίου.
Στις 6 το απόγευμα έφτασαν δύο αεροσκάφη Καναντέρ τύπου CL – 415 από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου, που με συνεχείς ρίψεις νερού από τη λίμνη Παμβώτιδα, κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά. 
Στη μάχη με τις φλόγες βρέθηκαν χθες 44 πυροσβέστες, με 16 οχήματα και 25 πυροσβέστες του πεζοπόρου τμήματος.
Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στα σημεία εκδήλωσης της πυρκαγιάς ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος που αναφέρθηκε στις αγωνιώδεις προσπάθειες να μην εξαπλωθεί η πυρκαγιά, όπως και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρίτσας.  

Λαχτάρισαν στον Άγ. Ιωάννη
Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα, καίγοντας χορτολιβαδική έκταση, ενώ προς στιγμήν απειλήθηκαν σπίτια, αλλά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής από τον 2ο αρχικά και στη συνέχεια και από τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό. Αφού τα οχήματα αναπτύχθηκαν σε μία μεγάλη περίμετρο, διασφαλίζοντας τις κατοικίες από μία πιθανή εξάπλωση, η φωτιά κατέκαψε δεκάδες στρέμματα με ξερόχορτα στο λόφο πάνω από τον Άγιο Ιωάννη με κατεύθυνση προς την Ελεούσα. Λίγο μετά τις 22.30 οι άνεμοι κόπασαν και οι πυροσβέστες που είχαν δημιουργήσει ένα "τείχος" προστασίας κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ