Επικαιρότητα

Η Ορθοπεδική συνεχίζει να γράφει ιστορία

Off

Ομαλά εξελίσσεται η πορεία αποκατάστασης της υγείας της 28χρονης που ακρωτηριάστηκε στο ένα της χέρι, από το ύψος του αγκώνα, σε τροχαίο ατύχημα που είχε την Παρασκευή στην Εθνική Πρέβεζας –Ηγουμενίτσας στο Μονολίθι.
Η νεαρή γυναίκα διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και από εκεί εσπευσμένως στο ΠΠΓΝΙ, όπου η ομάδα μικροχειρουργικής της Ορθοπεδικής Κλινικής έκανε έναν αγώνα δρόμου καταφέρνοντας τελικά να πετύχει την συγκόλληση του κομμένου μέλους του χεριού της. Η 28χρονη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, αφού εκτός από τη χειρουργική επέμβαση συγκόλλησης είναι και πολυτραυματίας, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα με κατάγματα και άλλες βλάβες στα εσωτερικά της όργανα, όμως οι θεράποντες ιατροί είναι αισιόδοξοι.
Η αισιοδοξία αυτή, όπως εξήγησε ο διευθυντής της Ορθοπεδικής καθηγητής, Αναστάσιος Κορομπίλιας, προκύπτει από την ανταπόκριση της ασθενούς στη λεπτή και πολύωρη χειρουργική επέμβαση, αλλά και από το υψηλό επίπεδο στο οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται και να παρέχει υπηρεσίες η Ορθοπεδική.
«Είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τόσο βαριά περιστατικά, όπως το συγκεκριμένο, χάρη στο εξειδικευμένο προσωπικό και την εμπειρία του. Έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη της Κλινικής και μπορούμε να κάνουμε πολλά για να δικαιώσουμε και την ιστορία της Κλινικής και τους δασκάλους μας. Έχουμε ήδη επεκταθεί σε πολλά αντικείμενα και εκπαιδευτικούς τομείς και θεωρούμε, ότι η Κλινική μπορεί να γίνει ένας νέος πόλος έλξης στην περιοχή, για την αντιμετώπιση περιστατικών στο χώρο της χειρουργικής και μικροχειρουργικής», σημείωσε ο κ. Κορομπίλιας. Επίσης, πρόσθεσε, πως η Ορθοπεδική Κλινική είναι από τις λίγες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό.
Από την δική του πλευρά, ο καθηγητής Μάριος Βεκρής που συμμετείχε στην ομάδα της μικροχειρουργικής μαζί με τους κ.κ Μαυροδοντίδη και Κώνστα – Αγνάντη, αναφέρθηκε στο εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό χειρουργείο, για την 28χρονη, που διήρκεσε περισσότερες από οκτώ ώρες.
«Τέτοιες επεμβάσεις είναι μία μεγάλη πρόκληση και για εμάς, αφού πέραν των γενικών αρχών, που πρέπει να ακολουθούμε, υπάρχουν και ιδιαιτερότητες σε κάθε περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Η πορεία της ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά μέχρι στιγμής, όμως είναι βέβαιο, ότι θα χρειαστούν και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση των νευρικών λειτουργιών. Επεμβάσεις, που μπορούν και αυτές να γίνουν στην Κλινική μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεκρής.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου