Αθλητικά

ZAGORI MOUNTAIN RUNNING: Έφτασε η ώρα της μεγάλης γιορτής!

Off

Με περισσότερους από 2000 αθλητές, αλλά και συνολικό αριθμό συνοδών και επισκεπτών για τρεις τουλάχιστον ημέρες στην περιοχή του Ζαγορίου, να ξεπερνά τις 10.000, η κορυφαία διοργάνωση ορεινού τρεξίματος στη χώρα, στέλνει το δικό της μήνυμα για την ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στα Ιωάννινα. Ο αγώνας The North Face

Zagori Mountain Running διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά στους ορεινούς όγκους της Τύμφης, σε μονοπάτια, που ανοίχθηκαν τα τελευταία χρόνια και που φέρνουν κοντά σε τόπους μαγικούς, τους αθλητές αλλά τους επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπά ήδη στο Ζαγόρι και οι διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Πέμπτη στα Ιωάννινα αναφέρθηκαν στην προετοιμασία και τις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, που αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα αθλητικό γεγονός.

Ο Βασίλης Τζουμάκας, εμπνευστής και οραματιστής του αγώνα με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα, που εφέτος έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα και πρόσημο, και είναι αφιερωμένο στην προστασία του αγριόγιδου.

Ο έλληνας πρωταθλητής Δημ. Θεοδωρακάκος που θα τρέξει και πάλι στη διαδρομή των 80 χιλιομέτρων αναφέρθηκε στον αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο που έχει πλέον αυτός ο αγώνας, ενώ η περσινή νικήτρια στις γυναίκες στη διαδρομή των 80 χιλιομέτρων Ιωάννα Μπαράτσα αναφέρθηκε με θερμά λόγια στους διοργανωτές και την προσπάθεια που γίνεται σε συνολικό επίπεδο.

Εκ μέρους της περιφέρειας Ηπείρου ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμπίνας και εκ μέρους του δήμου Ζαγορίου, ο δημοτικός σύμβουλος Άγγελος Αρμένης έκαναν λόγο για μία μεγάλη γιορτή όχι μόνο του αθλητισμού.

Εκ μέρους των χορηγών τέλος μίλησαν ο Μάνος Μαυροειδής από τη The North Face και η Χριστίνα Δούμα διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Χήτος ΑΒΕΕ, που υποστηρίζουν την αναμέτρηση ενεργά.

 

Το πρόγραμμα

Το αγωνιστικό τριήμερο, ξεκινά την Παρασκευή 22 Ιουλίου στο Τσεπέλοβο, με την παραλαβή αριθμών από τους αθλητές, την τεχνική ενημέρωση για τους τέσσερις αγώνες στις 19:00 και το καθιερωμένο pasta party. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Γυμνασίου Τσεπελόβου. Η εκκίνηση του TERA, του μεγάλου αγώνα των 80km θα δοθεί στις 04:45 το πρωί του Σαββάτου στο Τσεπέλοβο ενώ στις 06.30 θα ξεκινήσει ο αγώνας των 42km από τους Κήπους. Στις 19:00 στο Τσεπέλοβο θα πραγματοποιηθεί ο παιδικός αγώνας "ΖΑΓΟΡΑΚΙ". Την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 8 το πρωί θα ξεκινήσει από τους Κήπους ο αγώνας των 21km και μία ώρα αργότερα θα δοθεί η εκκίνηση στα 10km. 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ