Επικαιρότητα

Ενίσχυση με Καθηγητές στην Ιατρική Σχολή

Off

Καλά είναι τα νέα για τη στελέχωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε διδακτικό προσωπικό. Όπως ανακοίνωσε η Πρυτανεία διατέθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, επτά θέσεις για την πρόσληψη Καθηγητών, μελών ΔΕΠ στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. 
Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη, την οποία και επικροτούμε, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει στο μέλλον και ανάλογη συνέχεια, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. 
Πρόκειται για θέσεις που σαφώς ενισχύουν το Πανεπιστήμιο και την Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων σε μία περίοδο μάλιστα που αριθμός επιστημόνων αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης.

Συνεργασία με Κύπρο
Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ύστερα από πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα. Παράλληλα, αποτελεί μια μορφή αμοιβαίας αναγνώρισης και αμοιβαίας συμπόρευσης στον ακαδημαϊκό χώρο. 
Τον Οκτώβριο θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου σε ανταπόδοση της επίσκεψής του τον περασμένο Απρίλιο του κ. Καψάλη στην Κύπρο.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου