Ήπειρος

Ενισχύεται καθοριστικά ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο

Off

Επίσημο χαρακτήρα έλαβε χτες η παράδοση 11 νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ για τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στον αύλειο χώρο του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών του παραρτήματος Ιωαννίνων στο παλιό Χατζηλώστα. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην την εκδήλωση παρευρέθηκαν δύο υπουργοί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, και η Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό και αποτελεσματικό έργο που παρέχει στους πολίτες της Ηπείρου το ΕΚΑΒ αλλά και ειδικότερα στη χρηματοδότηση της προμήθειας των έντεκα νέων ασθενοφόρων που ενισχύουν το στόλο του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020. «Το ΕΚΑΒ έχει δώσει εξετάσεις στην Ήπειρο και πέτυχε, δεν έχω ακούσει το παραμικρό παράπονο για καθυστέρηση ασθενοφόρου», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ζήτησε  να βρεθεί λύση για τη στέγαση του ΕΚΑΒ σε ένα καλύτερο κτιριακό συγκρότημα.
 Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Παντελής Κολόκας εκπροσωπώντας τον Δήμο Ιωαννιτών  εξήρε το αποτέλεσμα της συνεργασίας των φορέων που οδήγησαν στην παραλαβή των νέων ασθενοφόρων ενώ ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Βασίλειος Παπαδιώτης ευχαρίστησε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, μνημόνευσε το έργο και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ καθώς και τους Ηπειρώτες για τη συνεργασία τους.  
Η χαρά και η συγκίνηση από την παραλαβή των νέων ασθενοφόρων είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των εργαζομένων είπε και ζήτησε τη συμβολή του υπουργείου Υγείας για την επίλυση καίριων ζητημάτων όπως:   η άμεση θέσπιση νέου Οργανισμού, η διοικητική αναδιοργάνωση του φορέα, η δημιουργία ενιαίου ασυρματικού-τηλεφωνικού Κέντρου με κριτήρια τα γεωγραφικά-διοικητικά όρια και την εκάστοτε πληθυσμιακή κατανομή, η ηλεκτρονική διαλογή των περιστατικών – triage κλήσεων από το ενιαίο κέντρο (ΤΑΕ) και ηλεκτρονική κάρτα, κ.α ενώ έθεσε επίσης το ζήτημα της στέγασης του ΕΚΑΒ   σε χώρους κοντά ή εντός του χώρου που χρησιμοποιούν τα κατά τόπους Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας.
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς χαρακτήρισε τη μέρα παράδοσης των ασθενοφόρων «μεγάλη και τους διασώστες του ΕΚΑΒ τους καλύτερους στην Ευρώπη» ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νικόλαος Σκούρας.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαρκούς ανανέωσης του στόλου του ΕΚΑΒ, στα προβλήματα που μεσολάβησαν μέχρι την προμήθεια των συγκεκριμένων ασθενοφόρων και στις προσπάθειες που έκανε η σημερινή κυβέρνηση από το 2015 για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Έκανε μια ιστορική αναδρομή στην περίοδο του παρελθόντος μέχρι να φτάσουν τα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ, όπου όπως είπε, «δεν τα έβρισκαν στις μίζες» και γι’ αυτό καθυστερούσε η όλη διαδικασία στο παρελθόν- και απέδωσε τα εύσημα στις Περιφέρειες μιας και όπως είπε, ο μηχανισμός κινήθηκε γρήγορα ώστε να δοθούν οι προκαταβολές και να γίνει η παραγγελία. Προανήγγειλε, δε, την έλευση  και άλλων 115 ασθενοφόρων, καλώντας τις Περιφέρειες να βάλουν και πάλι τα δυνατά τους ώστε αυτό να γίνει μέσα σε ένα εύλογο χρόνο. 
Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε και στις προσλήψεις που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, λέγοντας ότι αποτελεί η Υγεία πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης. Υποστήριξε ότι στις προκηρύξεις που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε αναμένεται να βγουν, προτεραιότητα δίνεται στην στελέχωση των υπηρεσιών Υγείας ώστε να παρέχεται τελικά υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στους πολίτες. «Όλα γίνονται δημόσια και με διαφανή τρόπο» τόνισε.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμα μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μερόπη Τζούφη, Ιωάννης Στέφος, Ιωάννης Καραγιάννης, Μάριος Κάτσης, Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούπρας , ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ιωάννης Βασιλάκος, ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων Γεώργιος Χαβέλας, ο Πρύτανης Γεώργιος Καψάλης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων Γεώργιος Παπαδιώτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γιάννης Καραμπίνας και Οδυσσέας Πότσης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κώστας Καψάλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.  
Χτες το απόγευμα είχε προγραμματιστεί επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Άρτας από τον Αναπληρωτή Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Τον Υπουργό αναμένονταν να συνοδεύσουν η Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη και ο Βουλευτής τΆρτας, Βασίλης Τσίρκας ενώ θα γινόταν συνάντηση με τη διοίκηση και με εργαζόμενους του Νοσοκομείου. 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ