Πολιτισμός

Δράσεις για τα παιδιά στους Μελιγγούς

Off

Ένα δημιουργικό, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό πενθήμερο ετοιμάζει η Αδελφότητα Μελιγγών για τα παιδιά, αλλά και όσους νιώθουν παιδιά.
Οι δράσεις θα ξεκινήσουν σήμερα Παρασκευή, με την κατασκευή μιας επιτοίχιας μεταλλικής σύνθεσης από τενεκεδάκια αλουμινίου, θα ακολουθήσει κουκλοθέατρο, πειράματα Χημείας και Φυσικής, αθλητικά παιχνίδια στην πλατεία του χωριού και θα ολοκληρωθούν με διαγωνισμό καλαθιών στο γήπεδο μπάσκετ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
* Σάββατο, 6 Αυγούστου, ώρα 8.30μ.μ.: Παράσταση Κουκλοθέατρου στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών. «Οι Μελιγγόκουκλες», ομάδα της Αδελφότητας, θα παρουσιάσει την παράσταση κουκλοθέατρου «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα». Πρόκειται για έναν νορβηγικό μύθο που βασίζεται σε διασκευασμένο κείμενο της Ειρήνης Σουργιαδάκη (εκδόσεις Ελληνοεκδοτική). Μια ιστορία για την ομορφιά της μουσικής και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Υπεύθυνες η Αγνή και η Λένα, στο βιολί η Μαρίνα Βλάχου.
– Πειράματα Χημείας και Φυσικής
* Κυριακή, 7 Αυγούστου, ώρα 7.30 μ.μ.: Πειράματα Χημείας – Φυσικής και Μαθητικά project, στην πλατεία του χωριού. Η Χριστίνα και η Κατερίνα θα εισάγουν τους μικρούς φίλους του χωριού στον κόσμο της επιστήμης, κάνοντας απλά αλλά συναρπαστικά πειράματα Χημείας και Φυσικής. Επίσης, όσα παιδιά έχουν κάνει κάποια ενδιαφέρουσα εργασία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μπορούν πριν τα πειράματα να την παρουσιάσουν ή να μιλήσουν συνοπτικά γι’ αυτή.
– Αθλοπαιδιές
* Τετάρτη, 10 Αυγούστου, ώρα 6.30 μ.μ.: Αθλητικά παιχνίδια για παιδιά, στην πλατεία του χωριού. Παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου θα χωριστούν σε ομάδες για να παίξουν και να διασκεδάσουν με αθλητικές δραστηριότητες – παιχνίδια. 
* Πέμπτη, 11 Αυγούστου, ώρα 6.30 μ.μ.: Διαγωνισμός καλαθιών, στο γήπεδο μπάσκετ Μελιγγών.  Παράλληλα, τις ίδιες ώρες, θα είναι ανοιχτό και το Λαογραφικό Μουσείο Μελιγγών που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με την Πινακοθήκη. Πληροφορίες: Αδελφότητα Μελιγγών, www.meliggoi.gr και 6951-303567.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ