Επικαιρότητα

Στην επόμενη φάση η επισιτιστική βοήθεια

Off

Η επόμενη φάση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας είναι προ των πυλών και ήδη εξετάζει το επίπεδο προετοιμασίας.
Την Πέμπτη, έπειτα από πρόσκληση της Αν. Υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τους Επικεφαλής Εταίρους των 57 Κοινωνικών Συμπράξεων που υλοποιούν το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και της Διαχειριστικής Αρχής (ΕΙΕΑΔ) του Προγράμματος στο υπουργείο.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενόψει της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης για την περίοδο 2015-2016 του Προγράμματος ΤΕΒΑ και της υλοποίησης της δεύτερης φάσης του, συγκεκριμένα των αποκεντρωμένων προμηθειών από τους Επικεφαλής Εταίρους.
Η υπουργός τόνισε τη σπουδαιότητα της έγκαιρης υλοποίησης της επόμενης φάσης των αποκεντρωμένων προμηθειών και ευχαρίστησε τους Επικεφαλής Εταίρους των πενήντα επτά Κοινωνικών Συμπράξεων για τη μέχρι σήμερα ουσιαστική συμβολή τους στην υλοποίηση του Προγράμματος, συμμεριζόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην υλοποίηση του.
Τέλος υπογράμμισε ότι, καθώς το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, η συνεργασία για την άμεση υλοποίησή του αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων Φορέων.
Στη σύσκεψη συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας με τον Δήμο να έχει προχωρήσει ήδη σε προερργασίες ώστε να περάσει στην επόμενη φάση του προγράμματος.
Ανακοινώθηκε  τέλος ότι θα ακολουθήσουν το φθινόπωρο εξειδικευμένα τεχνικά σεμινάρια για το Πρόγραμμα σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας.

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου