Επικαιρότητα

Ηχηρό… μήνυμα για την αναστήλωση

Off

Ένα ηχηρό κυριολεκτικά μήνυμα για την υποστήριξη του έργου αναστήλωσης του Γεφυριού της Πλάκας στέλνουν οι δύο μουσικές βραδιές στις 9 και 10 Αυγούστου στο χώρο του γεφυριού που θα πραγματοποιήσουν η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών, με τη συνεργασία του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και της Περιφέρεια Ηπείρου. 
Στόχος των εκδηλώσεων σύμφωνα τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Σιαράβα αλλά και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τζουμερκιωτών είναι να μείνει στην επικαιρότητα η αναγκαιότητα αναστήλωσης του γεφυριού. 
Στο χώρο έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού ενώ θα προχωρήσουν και οι πασσαλώσεις των βάθρων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις καθ’ αυτό εργασίες αναστήλωσης του γεφυριού. 
«Ήδη, ξεκίνησαν οι εργασίες και μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ενταθούν στα πλαίσια που θα μας επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες» είπε ο κ. Σιαράβας, σημειώνοντας ότι το γεφύρι θα αναστηλωθεί και θα αποτελέσει εκ νέου πόλο έλξης και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Η αναστήλωση είναι προτεραιότητα όλων των Ηπειρωτών όπως χαρακτηριστικά τόνισε ενώ από τη μεριά του ο κ. Χρήστος Λαναράς χαρακτήρισε το γεφύρι «Παρθενώνα των Τζουμέρκων». Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και την ευθύνη να την έχει το κράτος ενώ τόνισε ότι αποφάσισαν να κάνουν αυτές τις εκδηλώσεις για να φέρουν εκ νέου το θέμα της αναστήλωσης στο προσκήνιο. 

Οι δύο συναυλίες
Στις εκδηλώσεις τώρα, η πρώτη βραδιά θα είναι αφιερωμένη στην Ηπειρώτικη μουσική παράδοση, μια συναυλία, «φόρος τιμής» στους μεγάλους δασκάλους του Ηπειρώτικου λαϊκού κλαρίνου και την τέχνη τους. Παρόντες κάποιοι εκ των σπουδαιότερων μουσικών, που από κοινού θα συμπράξουν και θα παρουσιάσουν τις διαφορετικές τεχνικές παιξίματος, που διαμόρφωσαν τις «σχολές» του οργάνου: Πετρολούκας Χαλκιάς, Ναπολέων Δάμος, Γιώργος Κωτσίνης, Βασίλης Μπακαγιάννης. Μαζί τους οι καλύτεροι ερμηνευτές της τοπικής παράδοσης, Σάββας Σιάτρας, Αντώνης Κυρίτσης, Γιάννης Παπακώστας, Πέτρος Μόκας, και ο Βασίλης Σερπέζης, που έχει αναλάβει και την επιμέλεια του προγράμματος. Θα ακουστούν τραγούδια ιστορικά, της ξενιτιάς, του γάμου, της αγάπης, μοιρολόγια, που εκφράζουν όλες τις όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης και που ξυπνούν τις θύμισες του καθενός. 
Τη δεύτερη βραδιά θα εμφανιστεί ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του και αγαπημένος καλλιτέχνης των νέων, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Θα τον συνοδεύσουν η Ματούλα Ζαμάνη και ο Αλέξανδρος Κούστας.

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου