Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 07:03
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Αυγούστου 2016
Επικαιρότητα

Διαβούλευση για τη δημιουργία υδατοδρομίων

Off

Σε δημόσια διαβούλευση, τέθηκε, από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το σχέδιο νόμου «Ίδρυση, Λειτουργία και Εκμετάλλευση Αεροδρομίων επί Υδάτινων Επιφανειών». Η διαβούλευση θα γίνει έως τις 9 Σεπτεμβρίου και το σχέδιο νόμου έχει αναρτηθεί στο opengov.
Στο νομοσχέδιο γίνεται αναφορά σε διάφορα σημεία και στη λειτουργία υδατοδρομίων σε λίμνες και περιέχει διατάξεις για τη δημιουργία Φορέα, τη χρηματοδότηση επένδυσης, τις προϋποθέσεις κατόχου άδειας υδατοδρομίου αλλά και τις υποχρεώσεις του φορέα λειτουργίας υδατοδρομίου.
Σκοπός του νομοσχεδίου είναι ο καθορισμός:
α) Των όρων και της διαδικασίας εξέτασης και χορήγησης, ανανέωσης, αναστολής και ανάκλησης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, από το Δημόσιο, από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης Α' ή Β" βαθμού και από νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.
β) Των υποχρεώσεων και των προσόντων των ανωτέρω φορέων και προσώπων, στους οποίους χορηγείται άδεια λειτουργίας αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών.
γ) Των απαγορεύσεων, των περιορισμών δραστηριοτήτων, των υποχρεώσεων και προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών.
δ) Των διαδικασιών ελέγχου και επιθεώρησης των αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών και των σχετικών κυρώσεων.
ε) Των προϋποθέσεων προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης αεροσκαφών επί υδάτινων πεδίων.

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου