Επικαιρότητα

Παράταση σύνταξης όσο εκκρεμεί το ΚΕΠΑ

Off

Το Υπουργείο Εργασίας έχει συντάξει σχέδιο ρύθμισης που πρόκειται να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση από τη Βουλή με την οποία προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησης τους λόγω αναπηρίας παρατείνεται για έξι μήνες, ήτοι μέχρι 31.12.2016.
Το ποσό που καταβάλλεται ως σύνταξη αναπηρίας για το εξάμηνο αυτό είναι το ίδιο που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.
Στην ρύθμιση υπάγονται οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας, εφόσον:
α) το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας έχει λήξει ή λήγει μέχρι την 31. 12.2016 και εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση χωρίς υπαιτιότητά τους, και
β) είχαν δικαιωθεί κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα σύνταξη λόγω αναπηρίας κατόπιν κρίσης από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Ήδη, με εγκύκλιο προς όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς που υπέγραψε σήμερα ο αρμόδιος Υφυπουργός Α. Πετρόπουλος γνωστοποιείται η επικείμενη άμεση κατάθεση της σχετικής διάταξης νόμου, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να μην διακοπούν συντάξεις αναπηρίας που η διάρκειά τους έληξε ή λήγει μέχρι 31.12.2016.
Με αφορμή το θέμα, το Υπουργείο Εργασίας «αισθάνεται την ανάγκη να δηλώσει για ακόμη μια φορά τη σταθερή του βούληση στην έμπρακτη και δίκαιη στήριξη όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων της χώρας μας , ιδιαίτερα δε εκείνων με τις μεγαλύτερες ανάγκες , όπως είναι οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας», όπως αναφέρει.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου