Επικαιρότητα

Δεν κάνουν πίσω οι Ηπειρώτες για τα σκουπίδια της Λευκάδας

Off

Δύσκολα θα προχωρήσει η μεταφορά των σκουπιδιών της Λευκάδας σε ΧΥΤΑ της Ηπείρου με συναίνεση των δήμων. Μετά τις πρώτες ομόφωνες αρνήσεις, προστίθεται μία ακόμα που δείχνει να κλιμακώνει την αντίθεση.
Στη συνεδρίασή της χτες η Εκτελεστική Επιτροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε ότι δεν θα παραστεί στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Διακόπτεται έτσι ο όποιος διάλογος είχε ξεκινήσει και αναδεικνύεται σαφέστατα πια η εναντίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου στο σχεδιασμό για μεταφορά των σκουπιδιών του νησιού του Ιονίου.
Στην ανακοίνωση του Περιφερειακού Συνδέσμου σημειώνεται: 
«Εμμένουμε στην αρχική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Συνδέσμου να μην διαπραγματευτούμε την θέση μας για την μη μεταφορά των απορριμμάτων του Δ. Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου. Με την κοινή απόφαση των Γ.Γ Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ουσιαστικά δια της μεθόδου του «εντέλλεσθε» αγνόησαν τις θέσεις των Αυτοδιοικητικών και του Φορέα και προχώρησαν μονομερώς σε μη αποδεκτές ενέργειες.
Συνεπώς δεν θα παραστεί ο ΦΟΔΣΑ στην συνάντηση με τον Γ.Γ κ. Μιχελάκη την προσεχή Δευτέρα γιατί την θεωρούμε προσχηματική και θα εξαντλήσουμε, εάν χρειαστεί, όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα εναντίον της απόφασης».

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου