Επικαιρότητα

Σε ύφεση η ίωση γαστρεντερίτιδας στην Κόνιτσα

Off

Σε ύφεση φαίνεται πως βρίσκεται η ίωση γαστρεντερίτιδας στην πόλη της Κόνιτσας που προκάλεσε «έμφραγμα» στο Κέντρο Υγείας και ανησυχία όπως ήταν φυσικό στην τοπική κοινωνία, κάτι που ανάγκασε τη δημοτική αρχή, να συστήσει την αποφυγή κατανάλωσης του πόσιμου νερού και τη διανομή εμφιαλωμένων.
Όλα ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στο Κέντρο Υγείας άρχισε να προσέρχεται ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός πολιτών, με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Από τη στιγμή, που η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει από τον έλεγχο, ενημερώθηκε σχετικά ο δήμος Κόνιτσας και στη συνέχεια η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας Ηπείρου, που συνέστησε την αποφυγή πόσης του νερού, μέχρι να διερευνηθεί η καταλληλότητα του νερού, που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών.
Άμεσα, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου, ο δήμος Κόνιτσας ενημέρωσε τους κατοίκους να αποφεύγουν την κατανάλωση του νερού και οι ανάγκες καλύφθηκαν με τη δωρεάν διανομή εμφιαλωμένων. Αναφορικά με τον έλεγχο των δειγμάτων νερού, ο δήμαρχος Κόνιτσας ανέφερε πως τα πρώτα εργαστηριακά αποτελέσματα και οι αναλύσεις δε δείχνουν κάτι ανησυχητικό, όμως θα περιμένουν και τις αναλύσεις των δειγμάτων, που θα λάβει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας.
«Από το Κέντρο Υγείας ενημερωθήκαμε, ότι τα κρούσματα παρουσιάζουν ύφεση και φαίνεται πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, περιμένοντας και τα οριστικά αποτελέσματα των αναλύσεων από όλα τα δείγματα», τόνισε ο κ. Παπασπύρου. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου