Επικαιρότητα

Κέρδος ζωής η εξοικονόμηση χρόνου

Off

Με την ίδια ευχή που συνοδεύει τις τοποθετήσεις όλων των απινιδωτών, ένας ακόμη φορητός αυτόματος απινιδωτής τοποθετήθηκε χθες, ενισχύοντας τη σχετική υποδομή στο λεκανοπέδιο. 
Ο νέος απινιδωτής, χορηγία της εταιρείας ΤΕΡΝΑ, τοποθετήθηκε στην αίθουσα αναμονής των επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Χατζηκώστα και οι γιατροί είχαν την ευκαιρία να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητος ένας απινιδωτής σε μία τριτοβάθμια δομή υγείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν έχουν υπάρξει περιστατικά σε Κλινικές, που έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης και χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι τη μεταφορά του απινιδωτή από τα επείγοντα.
Ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο μεγαλύτερος εχθρός και με τη δυνατότητα που υπάρχει για την λειτουργία και χρήση ενός φορητού απινιδωτή, σε συνδυασμό με την παρουσία εκπαιδευμένων ατόμων στη χρήση του, μπορούν να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
Το ιδανικό θα ήταν, όπως ανέφεραν οι γιατροί του Χατζηκώστα, να υπήρχε ένας φορητός απινιδωτής σε κάθε Κλινική, όμως έστω και η αρχή, με τον έναν απινιδωτή είναι σημαντική. 
Ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης ανακοίνωσε, ότι η επόμενη τοποθέτηση απινιδωτή θα γίνει στο ΠΠΓΝΙ και στη συνέχεα σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου, ενώ θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου και την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για τη χορηγία της εξέφρασε ο διοικητής του νοσοκομείου Χατζηκώστα  Ευάγγελος Καρβούνης.   

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ