Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη η ανάκριση για την υπόθεση Γιακουμάκη

Off

Την πόρτα της ανακρίτριας Ιωαννίνων πέρασαν χθες το πρωί οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που κλήθηκαν να καταθέσουν τις θέσεις τους, αλλά και πιθανά νέα στοιχεία ή οτιδήποτε άλλο γνωρίζουν για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από ενάμιση χρόνο. 
Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατέθεσαν στην ανακρίτρια ό,τι οι ίδιοι κρίνουν ως ιδιαίτερα σημαντικό, με τον συνήγορο της οικογένειας Δημ. Μπούκα να τονίζει αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας, ότι είναι ικανοποιητικοί οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρά η ανάκριση. 
Το έργο της ανακρίτριας επικεντρώνεται στα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες ο 18χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής οδηγήθηκε στο θάνατο και φυσικά να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί και αναλόγως να απαγγελθούν κατηγορίες και να ασκηθούν διώξεις.
Ο κ. Μπούκας στις δηλώσεις του τόνισε, ότι εάν οι γονείς είχαν άμεση γνώση των γεγονότων, θα είχαν φροντίσει να παρέμβουν, όμως δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, «φωτογραφίζοντας» τρόπον τινά τις ευθύνες που αποδίδει η οικογένεια και στη διοίκηση της Σχολής.
«Κατέθεσαν όσα θεωρούν οι ίδιοι ως σημαντικά και αυτά ανέπτυξαν στην ανακρίτρια», τόνισε ο συνήγορος της οικογένειας.

Κανείς δεν έχει ξεχάσει… 
Πολύς λόγος γίνεται για το ενδεχόμενο να «ξεχαστεί» η υπόθεση όχι από την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά από την ίδια την κοινωνία, λόγω της παρόδου του χρόνου, με τον κ. Μπούκα πάντως να διατυπώνει διαφορετική άποψη.
«Η οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά και όσο η υπόθεση αιωρείται, δεν είναι καλό για την οικογένεια. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι η περαίωση της υπόθεσης. Όσοι αγάπησαν τον Βαγγέλη και την οικογένεια μέσα από αυτή την ιστορία θα εξακολουθήσουν να τους αγαπούν το ίδιο. 
Το ενδιαφέρον της κοινωνίας είναι αμείωτο για την υπόθεση και μάλιστα διαρκώς αυξανόμενο και αυτό δεν είναι τυχαίο», κατέληξε ο κ. Μπούκας, για να μεταφέρει τις ευχαριστίες της οικογένειας σε όλους όσοι της έχουν συμπαρασταθεί.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου