Πολιτισμός

«Light art» από τον Θύμιο Μάντζιο

Off

Ετυμολογικά, η λέξη φωτογραφία είναι σύνθετη και προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις -φως και -γραφή. Έτσι, λοιπόν, ο Θύμιος Μάντζιος, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες τεχνικές και μέσα, αποτύπωσε με τον φωτογραφικό φακό του τη δημιουργία όμορφων γραμμών φωτός, παρουσιάζοντας το αποτέλεσμα στην δεύτερη προσωπική του έκθεση με τίτλο “Light art…”.
Πρόκειται για μια δουλειά που βασίζεται στην τάση του light painting photography, η οποία χωρίζεται σε αρκετές κατηγορίες, κάθε μία από αυτές μοναδική και ενδιαφέρουσα τόσο κατά τη δημιουργία της όσο και στο αποτέλεσμα της.
Στην έκθεση Light art θα παρουσιαστούν τριάντα έργα από διάφορες κατηγορίες light painting, τα οποία ο Θύμιος Μάντζιος ενσωμάτωσε στο αστικό τοπίο και στο περιβάλλον.
Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Back to the River Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 12 έως και 14 Αυγούστου στο προσφάτως αναμορφωμένο Πάρκο Αγρότισσας στο Καλοχώρι του δήμου Ζίτσας, μόλις 29 χλμ. από το κέντρο των Ιωαννίνων.
Ο Θύμιος Μάντζιος γεννήθηκε το 1974 στα Γιάννενα, όπου και διαμένει. Ασχολείται με την φωτογραφία από το 2010 και φωτογραφίες του έχουν διακριθεί και δημοσιευθεί σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Οι εικόνες του διηγούνται ιστορίες που τεκμηριώνουν την πραγματικότητα και μερικές φορές την περιγράφει διαμορφώνοντας πορτρέτα που σχετίζονται με το περιβάλλον τους ή αλληλεπιδρούν με αυτό.
Αποτελεί ιδρυτικό και ενεργό μέλος της φωτογραφικής λέσχης «Φωτόραση» στα Γιάννενα.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ