Επικαιρότητα

Ερωτηματικό η λειτουργία του νέου πάρκου

Off

Το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η διοικητική παραλαβή του έργου ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής του Περάματος στο δήμο Ιωαννιτών, από τον ΕΟΤ. 
Κλιμάκιο του ΕΟΤ βρέθηκε στα Ιωάννινα πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώνοντας τη διαδικασία της προσωρινής παραλαβής. Απομένει η διαδικασία της διοικητικής παραλαβής, που θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια η οριστική παραλαβή του έργου. 
Τα δύσκολα όμως φαίνεται πως θα αρχίσουν αμέσως μετά αφού το έργο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί, μπορεί επίσης να αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή, αναδεικνύοντας ένα διαφορετικό, άγνωστο μέχρι σήμερα κομμάτι του Περάματος και της λίμνης Παμβώτιδας, από την άλλη όμως δεν έχει βρεθεί τρόπος αλλά ούτε και φορέας λειτουργίας.
Το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι η παραχώρηση της χρήσης του πάρκου από το δήμο Ιωαννιτών στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος, τουλάχιστον για το διάστημα των πρώτων μηνών και στη συνέχεια, η εκμίσθωση των εγκαταστάσεων σε κάποιον ιδιώτη. Διαφορετική περίπτωση, να λειτουργήσει ο χώρος αυτός με τον τρόπο που πρέπει και κυρίως να παραμείνει ασφαλής, και καθαρός, είναι προφανές, ότι δεν υπάρχει…
Αναφορικά τέλος με τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων στο πάρκο, παρά τα προβλήματα που είναι ευδιάκριτα, λόγω των μικρών διαστάσεων των γηπέδων τένις και μπάσκετ, έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αθλητικά σωματεία και συλλόγους για τη χρήση τους. Δύσκολα όμως θα μπει στη διαδικασία ο δήμος Ιωαννιτών της τμηματικής εκμίσθωσης του πάρκου, αλλά θα αναζητήσει έναν εκμισθωτή που θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το σύνολο της εγκατάστασης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου