Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 04:26
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αυγούστου 2016
Επικαιρότητα

Τα Λιθαρίτσια με το βλέμμα στην ανάπλαση

Off

Εξαιρέθηκε από τον κατάλογο με τις παιδικές χαρές προς αναβάθμιση και πιστοποίηση μία από τις παλαιότερες παιδικές χαρές στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στο πάρκο Λιθαρίτσια. 
Τα συνεργεία του δήμου Ιωαννιτών προχώρησαν πριν λίγες ημέρες στην αποξήλωση του συνόλου των οργάνων της παιδικής χαράς, πολλά από τα οποία εμφάνιζαν σοβαρές φθορές και αποτελούσαν κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, ωστόσο το σημαντικό είναι, ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν πρόκειται να στηθεί κάποια νέα παιδική χαρά.
Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Κατηρτζίδης, το θεσμικό πλαίσιο απαγορεύει τη λειτουργία παιδικής χαράς σε απόσταση μικρότερη από 300 μέτρα από κάποιο σημείο ακτινοβολίας και ένα τέτοιο θεωρείται και η κεραία του διοικητηρίου της 8ης Μεραρχίας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.
«Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει μία πιστοποιημένη παιδική χαρά σε αυτό το χώρο», εξήγησε ο κ. Κατηρτζίδης.
Η διαδικασία για την αναβάθμιση των 50 παιδιών χαρών βρίσκεται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του εργοταξίου μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση σε τρεις τουλάχιστον παιδικές χαρές.

Ανάπλαση στα Λιθαρίτσια
Ένα μεγάλο ζητούμενο έχει να κάνει με το πώς θα λειτουργήσει το πάρκο στα Λιθαρίτσια χωρίς την παιδική χαρά πλέον. Ο δήμος Ιωαννιτών έχει υποβάλλει μία ολοκληρωμένη μελέτη ανάπλασης του πάρκου, η οποία όμως θα πρέπει να εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και φυσικά να βρεθεί στη συνέχεια το χρηματοδοτικό εργαλείο στο οποίο θα στηριχθεί η πρόταση για την υλοποίησή της. Αυτό όμως δεν εφησυχάζει τη δημοτική αρχή, που προχωρά όπως ανέφερε ο κ. Κατηρτζίδης με ίδιους πόρους στη σημειακή ανάπλαση του πάρκου, αρχικά με την καθαριότητα του χώρου, που αναδεικνύει και άλλες πλευρές του πάρκου και με άλλες παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός στην ανατολική πλευρά του πάρκου πίσω από το κτήριο της Σχολής Χορού του ΠΚΔΙ και τις επόμενες ημέρες οι εργασίες θα συνεχιστούν.

Υπογειοποίηση κάδων
Στο Ελεγκτικό Συνέδριο επίσης βρίσκεται η εργολαβία της υπογειοποίησης των κάδων, με τον αντιδήμαρχο να εκφράζει την αισιοδοξία του, ότι στις αρχές Οκτωβρίου θα εγκατασταθούν τα πρώτα συστήματα υπογειοποίησης των κάδων. «Δε θα λύσουμε το πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη με την υπογειοποίηση, αφού γι’ αυτό χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια και της υπηρεσίας αλλά και των πολιτών, που πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορά. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου κάποιοι αρχοντογιαννιώτες έβγαλαν ογκώδη αντικείμενα στη Μιχ. Αγγέλου και την Εθν. Αντιστάσεως. Τι περίμεναν αλήθεια; Την επιφοίτηση της Παναγίας για να βγάλουν τα σκουπίδια στο δρόμο;», αναρωτήθηκε ο κ. Κατηρτζίδης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου