Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 07:46
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αυγούστου 2016
Επικαιρότητα

Τριήμερες εκδηλώσεις για τη Γιορτή Κρασιού

Off

Αύριο Παρασκευή ξεκινούν οι τριήμερες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της καθιερωμένης «Γιορτής κρασιού Ζίτσας» που διοργανώνουν ο Δήμος, η Τοπική Κοινότητα και οι φορείς της Ζίτσας με τη συμμετοχή των τριών οινοποιείων (Zoinos Winery S.A., Κτήμα Γκλίναβος, Πράσσος Ο.Ε.).
Οι διοργανωτές με επικεφαλής το Δήμο για φέτος  έχουν προγραμματίσει ημερίδα, επισκέψεις στα οινοποιεία και διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την αμπελουργία. 
Το πρόγραμμα του τριημέρου έχει ως εξής:
Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ζίτσας, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Οινοποίηση με έμφαση στις ντόπιες ποικιλίες» και ομιλητή τον Μαρίνο Βασίλειο ιδρυτικό μέλος της «Αμπελοοινικής». Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των τοπικών οινοποιείων. 
Το Σάββατο 20 Αυγούστου, από τις 12.00 έως τις 15.00μ.μ. τα οινοποιεία της Ζίτσας θα παραμείνουν ανοιχτά για όσους επιθυμούν να τα επισκεφθούν και να γνωρίσουν τα μυστικά της οινοποίησης και της απόσταξης. 
Στη βραδινή ζώνη τη σκυτάλη παίρνουν οι τοπικοί φορείς της Ζίτσας  που έχουν προγραμματίσει  για  την Παρασκευή και το Σάββατο γλέντι  στη θέση Προφήτης Ηλίας με το συγκρότημα του  Σταύρου Καψάλη.  
Την Κυριακή 21 Αυγούστου, από τις 12.00 το μεσημέρι ξεκινά το γλέντι στο μεσοχώρι της Ζίτσας με φαγητά και κρασί της περιοχής, υπό τους ήχους  παραδοσιακής μουσικής.
Στη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζίτσας διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Αμπελουργία στη Ζίτσα».

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου