Επικαιρότητα

Στο προσκήνιο ζητήματα της Άρτας

Off

Την ευκαιρία να καταστήσει κοινωνό των θεμάτων που απασχολούν την Άρτα τον Πρωθυπουργό είχε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, στο πλαίσιο επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην περιοχή. Ο δήμαρχος υποδέχθηκε τον κ. Τσίπρα στο Λαογραφικό Μουσείο που βρίσκεται δίπλα στο Ιστορικό Γιοφύρι της Άρτας, το οποίο επισκέφθηκαν μαζί.  
«Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό που αποδέχθηκε την πρόσκληση για επίσκεψη στο Δήμο Αρταίων. Είναι τιμή μας, που επισκέπτεται την Άρτα ένας Αρτινός Πρωθυπουργός» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Τσιρογιάννης και επισήμανε πως «κάναμε μια ουσιαστική κουβέντα με τον κ. Τσίπρα για τα θέματα της Άρτας».
Αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τις έως τώρα ενέργειες για την χρηματοδότηση (με 4 εκ. ευρώ) των μελετών για την Οριοθέτηση και Διευθέτηση του ποταμού Αράχθου και την πρόσφατη δημοπράτηση τους, ο κ. Τσιρογιάννης ζήτησε την δέσμευση της χρηματοδότησης των έργων που θα προκύψουν, στο τρέχον ΕΣΠΑ. 
Επιπλέον, ζήτησε τη χρηματοδότηση της γεφύρωσης του ποταμού Αράχθου, μετά των προσβάσεων, στην περιοχή του Τριγώνου, (στο ύψος της Φοιτητικής Εστίας) ενώ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την διαδικασία κατασκευής Επιχειρηματικού Πάρκου στο Νομό (ένα θέμα που εκκρεμεί από το 1976), για το οποίο το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο Αρταιων αποφάσισε την κατασκευή του στη θέση Κρικούκια της Τ.Κ. Αμμοτόπου, πλησίον της Ιόνιας Οδού. Ο δήμαρχος ζήτησε την ένταξη των απαραίτητων έργων υποδομής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.  
Παράλληλα, ζητήθηκε η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η στήριξη των παραγωγών, η προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Άρτας, η ανάδειξη και συντήρηση των Βυζαντινών Μνημείων της περιοχής, καθώς και η ενίσχυση του ρόλου του ΤΕΙ, του Στρατοπέδου και του Νοσοκομείου της Άρτας. 
Τέλος, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την πορεία ολοκλήρωσης της Ιόνιας Οδού, ενώ ο δήμαρχος Αρταίων του έθεσε τα θέματα της επέκτασης των εγγειοβελτιωτικών έργων στην πεδιάδα της Άρτας, της ανέγερσης παιδικού σταθμού και ΚΑΠΗ στην περιοχή της Αγίας Θεοδώρας και την αναγκαιότητα  ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων που οδηγούν σε κτηνοπτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες. Παράλληλα, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το Έτος Μόραλη όπως έχει ανακηρυχθεί το 2016, καθώς και για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Άρτας και του Ιστορικού Δημαρχείου. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου