Χωρίς κατηγορία

Θετική υποδοχή, με επιφυλάξεις

Off

Μικρό καλάθι κρατούν στο δήμο Πωγωνίου, οι αρχές και οι κάτοικοι για τις νέες δεσμεύσεις ενίσχυσης του Στρατού Ξηράς στην περιοχή, τις οποίες ανέλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος. Και αυτό γιατί, επί της ουσίας, οι δεσμεύσεις δεν ήταν νέες, αλλά μία επανάληψη όσων είχε δεσμευτεί ο κ. Καμμένος τον Ιούνιο του 2015 μετά από επίσκεψή του στην περιοχή, οι οποίες όμως δεν υλοποιήθηκαν έστω κατ’ ελάχιστον.
Αντιθέτως, μάλιστα από το σύνολο των δεσμεύσεων του 2015 σε σχέση με τις τωρινές, απουσιάζει και μία βασική δέσμευση που ήταν η επανεξέταση της επαναλειτουργίας των επιμεθόριων φυλακίων, κάτι που αποτελεί και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης.
«Δεν μπορεί παρά να είναι θετικό το γεγονός των δεσμεύσεων και της διάθεσης που δείχνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ασχοληθεί με την ενίσχυση του Στρατού στην περιοχή. Από την άλλη όμως, στην περιοχή μας έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις και στο παρελθόν και δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το ότι δεν υλοποιήθηκαν. 
Περιμένουμε αυτή τη φορά μήπως γίνει κάτι διαφορετικό, γιατί οι ανάγκες των κατοίκων δεν είναι ίδιες, με το παρελθόν, αλλά αυξάνονται διαρκώς. 
Η εγκληματικότητα βρίσκεται ανάμεσά μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε νέες μορφές εγκλημάτων, όπως είναι οι χασισοφυτείες που φυτρώνουν παντού και οι κάτοικοι νιώθουν απροστάτευτοι. Περιμένουμε επίσης να οριστικοποιήσουμε και μία συνάντηση που έχουμε ζητήσει με τον κ. Καμμένο στην Αθήνα, προκειμένου να του παραδώσουμε ένα υπόμνημα του δήμου, των Συλλόγων και των Αδελφοτήτων της περιοχής, μετά; Τη συνάντησή μας στις 7 Αυγούστου, ώστε να θέσουμε εκ νέου επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή», τόνισε ο κ. Καψάλης, για να προσθέσει πάντως, ότι αυτό που προβληματίζει τους κατοίκους είναι η παντελής απουσία οποιασδήποτε αναφοράς σχετικά με την επαναλειτουργία των φυλακίων.
«Εμείς δε θέλουμε να λειτουργήσουμε ξανά τα φυλάκια, για να λέμε, απλώς, ότι λειτουργούν. Τα θέλουμε γιατί με τον τρόπο αυτό οι κάτοικοι και αισθάνονται και είναι περισσότερο ασφαλείς», σημείωσε.

Η Ένωση Στρατιωτικών
Σε ανακοίνωσή της στο μεταξύ και η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου αναμένει την άμεση εφαρμογή των δεσμεύσεων του υπουργού.
Ειδική αναφορά κάνει η Ένωση και στις δεσμεύσεις που αφορούν στην ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό στην Ήπειρο για να αντιμετωπιστούν τα αυξημένα προβλήματα των ελλείψεων και της κάλυψης των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων.
 «Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου αναμένει την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του ΥΕΘΑ και ειδικά την άμεση ενίσχυση της Ηπείρου με μόνιμο προσωπικό διότι το υπάρχον έχει υπερβάλει εαυτούς ειδικά μετά την εμπλοκή του και στα κέντρα μεταναστών στην περιοχή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου